Aurus Senat, auto ruského prezidenta vstúpi na ázijské trhy

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 09:15 • 2 min
Aurus Senat, auto ruského prezidenta vstúpi na ázijské trhy

MOSKVA - Ako prezentačná platforma pre vstup na trhy regiónu sa uvažuje o predajniach automobilov v Šanghaji alebo Pekingu, poznamenal Gerhard Hilgerrt, generálny riaditeľ spoločnosti Aurus.

slovakia

left justify in out

Ruské limuzíny konkurujú značkám ako Bentley, Rolls-Royce či Maybach a dokonca sú o 15% lacnejšie. Debut novej ruskej limuzíny sa konal 7. augusta 2018 pri inaugurácii Vladimíra Putina. Čo je potrebné vedieť o týchto jedinečných reprezentatívnych vozidlách?

 

Auta sú pomenované pod obchodným názvom Aurus a sú podľa veží Kremľa.

 

Slovo Aurus je kombináciou latinského aurum - zlato a Russia, ako názov krajiny odkiaľ auto pochádza. Limuzína Aurus Senat bola prvýkrát použitá ruským prezidentom Vladimírom Putinom na slávnostnej inaugurácii 7. augusta 2018. V ten istý deň boli navyše modely pomenované na počesť Senátskej, Komendántskej a Arzenálnej veže moskovského Kremľa: limuzína a sedan dostali meno Senat, terénne auto – Komendant, minivan – Arsenal.

 

V súčasnsti sú vozidlá Senat a Arzenal využívané hlavou štátu. Sériová výroba strojov Aurus sa začne v polovici roka 2020 v závode výrobcu automobilov Sollers v meste Alabuga (Tatarstan). Bude vytvorená kapacita na výrobu 5 tisíc áut ročne.

 

Európska premiéra sedanu a limuzíny Aurus sa konala v Ženeve na autosalóne začiatkom marca. Gerhard Hilgert sa zároveň stretol s významnými medzinárodnými predajcami.

 

"Ukázali sme auto našim zákazníkom na Blízkom východe v Abú Zabí, na konci februára, ako súčasť výstavy IDEX. Ale potrebovali sme ukázať auto aj Európanom a tak sme sa rozhodli urobiť prezentáciu v Ženeve. To samozrejme nie je koniec cesty, plánujeme vstúpiť na ázijské trhy. Bude to buď Peking alebo Šanghaj – ešte sme sa nerozhodli", vyjadril sa Hilgert.

 

Vozidlá sú vybavené všetkými v súčasnosti známymi systémami na zabezpečenie aktívnej aj pasívnej bezpečnosti vodiča a cestujúcich. A v limuzíne prezidenta Ruska sú tiež integrované špeciálne konštrukčné prvky, ktoré samozrejme zostávajú utajené.

 

Technické parametre automobilu:

Dĺžka – 6620 mm.

Šírka – 2000 mm.

Výška – 1695 mm.

Cestná výška – 200 mm.

Motor – 4,4 l V8 (598 l.s.).

Hmotnosť – 6500 kg (pancierová verzia).

Pohon – AWD (pohon všetkých kolies).

Prevodovka – automatická, 9 rýchlosti.                  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona