Dopravná nehoda v Bangladéši pripravila o život 17 robotníkov: Ďalších osem osôb je zranených

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 15:17 • 2 min
Dopravná nehoda v Bangladéši pripravila o život 17 robotníkov: Ďalších osem osôb je zranených

DHÁKA - Najmenej 17 ľudí zahynulo dnes po tom, ako sa dodávka prevážajúca cement prevrhla do priekopy pri ceste v severnej časti Bangladéša.

slovakia

left justify in out

Nákladné auto sa zrútilo z diaľnice v kraji Rangpúr asi 220 kilometrov severozápadne od metropoly Dháka. Z osôb vezúcich sa v dodávke 12 zahynulo priamo na mieste havárie. Ďalších päť zomrelo v nemocnici. Osem osôb hospitalizovali so zraneniami.

 

V nákladnom aute plne naloženom vrecami cementu sa podľa polície viezlo najmenej 35 mužov a žien. Robotníci cestovali domov na oslavy moslimského sviatku prerušenia pôstu pri príležitosti ukončenia pôstneho mesiaca ramadán. Pri príležitosti tohto sviatku vyhlásila vláda na deväť dní voľno. Domov za rodinami preto cestujú desiatky tisícok Bangladéšanov.

 

Bangladéš patrí ku krajinám s vysokým výskytom nehôd na cestách. Prispievajú k tomu najmä nedodržiavanie povolenej rýchlosti, preplnené komunikácie či zlý stav cestnej siete, ale aj samotných motorových vozidiel.

 

V Bangladéši zaznamenali vlani okolo 3000 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život vyše 3400 ľudí a ďalších 85000 sa zranilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies