Dopravná nehoda električky s nákladným autom v Kasseli si vyžiadala 15 zranených

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 13:50 • 2 min
Dopravná nehoda električky s nákladným autom v Kasseli si vyžiadala 15 zranených

KASSEL - Najmenej 15 ľudí utrpelo v pondelok zranenia pri zrážke električky s nákladným vozidlom v stredonemeckom meste Kassel. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vodič nákladného auta nerešpektoval červenú a vošiel v pondelok ráno do dráhy električky v meste Kassel v nemeckej spolkovej krajine Hesensko. Vyplýva to z doterajších poznatkov vyšetrovateľov kolízie oboch vozidiel, pri ktorej utrpelo ráno 14 ľudí ľahké a ďalší dvaja, práve spomínaný vodič a jeden z pasažierov, ťažké zranenia.

 

Materiálne škody odhadla polícia na viac ako milión eur. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

 

 

img

Foto: TASR

 

 

Nákladné vozidlo prepravovalo podľa aktualizovanej informácie v 1000-litrových plastových nádržiach zmes ropného charakteru pre výrobu farbív. Jedna z nich sa počas nehody poškodila a uniklo z nej asi 200 litrov emulzie. Ostávajúcich 800 litrov potom prečerpali. Keďže boli nákladné vozidlo a električka do seba zaklinené, pred ich odstránením z dejiska nehody, museli nákladné vozidlo kompletne vyprázdniť.

 

Medzi zranenými bol vodič nákladného auta, ktorý v ňom uviazol s vážnymi, ale nie životu ohrozujúcimi zraneniami, uviedla polícia. Muža museli z auta vyslobodiť privolaní hasiči.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies