Doprava: ŽSR evidujú za posledný týždeň 13 smrteľných zrážok vlaku s osobou

NETKY.SK • 5 Apríl 2023, 12:29 • 2 min
Doprava: ŽSR evidujú za posledný týždeň 13 smrteľných zrážok vlaku s osobou

Bratislava - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v období od 27. februára do 3. apríla celkovo 15 zrážok vlaku s osobou, z toho 13 smrteľných, a tiež dve zrážky vlaku s motorovým vozidlom.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval Denis Dymo z odboru komunikácie a marketingu ŽSR. "Železnice Slovenskej republiky vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate," zdôrazňuje Dymo. Pripomína, že vlak môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne. ŽSR evidujú aj prípady vandalizmu, a preto opätovne upozorňujú aj na jeho nebezpečné dôsledky. Verejnosť preto opätovne žiadajú, aby bola všímavá k dianiu na železnici. Pri podozrivom konaní i pohybe cudzích osôb na železnici odporúčajú kontaktovať políciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies