Domu známemu vďaka filmu Hore hrozí zbúranie

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 12:48 • 2 min
Domu známemu vďaka filmu Hore hrozí zbúranie

USA - Edith Macefield House v americkom Seattli, ktorý sa stal známym vďaka animovanej rozprávke Hore (2009), hrozí zbúranie.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol realitný maklér zabezpečujúci predaj nehnuteľnosti, nedávna vlastníčka odstúpila od prestavby domu na kaviareň, pretože stavba vyžaduje finančne náročné úpravy. Rovnaký dôvod odrádza aj potenciálnych kupcov.

 

Stopätnásť rokov starý rodinný dom vlastnila Edith Macefield. V roku 2006 pritiahla pozornosť médií po tom, ako odmietla ponuku developerskej spoločnosti. Firma, ktorá chcela na pozemku 84-ročnej Macefield a okolitých parcelách postaviť obchodné centrum, jej ponúkala milión amerických dolárov, hoci jej príbytok mal hodnotu 120-tisíc dolárov. Developerská spoločnosť však napriek tomu nepochodila a pozemok Macefield napokon obstavala z troch strán. Po smrti majiteľky v roku 2008 sa dom stal známym aj vďaka animáku Hore (2009). Pre podobnosť osudu domu s príbehom domčeka z filmu, zavesili v rámci marketingovej kampane na jeho plot zväzky balónov. 

 

Súčasní majitelia nehnuteľnosti teraz hľadajú niekoho, kto by stavbu kúpil. Podľa makléra Paula Thomasa, však záujem o budovu nie je. "Je čoraz viditeľnejšie, že vek a stav domu zabraňujú, aby ho niekto v tejto lokalite efektívne využil," vyjadril sa. Jednou z alternatív, ako zachrániť obľúbenú atrakciu, je podľa Thomasa jej darovanie napríklad neziskovej organizácii. Záujemcovia, ktorí by následne presťahovali dom na iné miesto, majú 90 dní, aby sa oň prihlásili. Ak sa tak nestane, domček pravdepodobne zbúrajú a pozemok predajú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies