REPORTÁŽ: Úvodné stretnutie ekonomického krízového štábu

NETKY.SK • 17 Apríl 2020, 14:15 • 2 min
REPORTÁŽ: Úvodné stretnutie ekonomického krízového štábu

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič si vypočul názory popredných slovenských ekonómov. V piatok totiž zasadal nový ekonomický krízový štáb, ktorý má poskytnúť ich pohľad na ekonomické dopady pandémie a má taktiež pomôcť formulovať opatrenia, ktoré v tejto situácii môžu hospodárstvu pomôcť. Konkrétne závery však zatiaľ tento štáb nepriniesol. Stretávať sa však má aj naďalej.

slovakia

left justify in out

 

Cieľom zoskupenia je pomôcť slovenskej ekonomike
Podľa predsedu vlády však má práve toto zoskupenie ekonomických expertov pomôcť udržať slovenskú ekonomiku v kondícii, ale zároveň priniesť cenné rady, aby naše hospodárstvo dokázalo po ukončení pandémie nabrať dostatočnú silu. "Som tomu rád, že sme sa pozerali na slovenskú ekonomiku nie len z pohľadu z úzkej optiky dnešnej koronakrízy, ktorá samozrejme ekonomiku devastuje, ale aj vizionársky do budúcna," povedal po stretnutí Matovič.

 

img

Predseda vlády SR Igor Matovič 

 

Úvodné stretnutie ekonomického štábu
Ekonómovia podľa predsedu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) Ivana Šramka na tomto stretnutí dostali dobrý priestor na diskusiu. Išlo však iba o úvodné stretnutie a predpokladá, že nasledujúce stretnutia krízového štábu už bude mať štrukturovanejší obsah a naplní očakávania. "Považujeme za veľmi dôležité, aby boli na jednej strane rešpektované požiadavky a názory epidemiológov, ale je nevyhnutné, aby boli rešpektované a počúvané aj názory ekonómov. Veľmi ma teší, že to bude pravidelný formát. Dúfajme, že to nebude trvať príliš dlho," dodal Šramko.

 

img

Predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť Ivan Šramko

 

Kto je členom štábu?
Členmi ekonomického štábu, ktorého zriadenie len tento týždeň oznámil premiér Matovič, sú okrem predstaviteľov vlády napríklad aj zástupcovia rozpočtovej rady, centrálnej banky, útvaru hodnoty za peniaze, či ekonómovia z neziskových organizácií. Piatkového rokovania sa zúčastnil aj minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý pôvodne avizoval zriadenie podobného štábu pod jeho rezortom hospodárstva. Od tohto nápadu napokon ustúpil po tom, čo ho s ohlásením štábu pod Úradom vlády SR predbehol premiér Igor Matovič. Viac o Sulíkovom postoji sa dozviete v článku "REPORTÁŽ: Richard Sulík vysvetlil, prečo chce otvoriť maloobchody"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies