Dolly Parton chce zomrieť na pódiu

NETKY.SK • 24 November 2018, 08:06 • 2 min
Dolly Parton chce zomrieť na pódiu

BRATISLAVA - Americká speváčka Dolly Parton chce zomrieť na pódiu. Sedemdesiatdvaročná interpretka to uviedla v rozhovore pre americký magazín People s tým, že do dôchodku sa ete nechystá.

slovakia

left justify in out

"Keď sa to stane, stane sa. Tak to cítim, ale som vďačná za to, že som stále tu. Dúfam len, že zomriem na pódiu uprostred skladby a snáď to bude niektorá z tých, ktoré som sama napísala," vyjadrila sa.

Rodáčka z Tennessee tiež uviedla, že kariéru by prerušila len v prípade ochorenia jej manžela Carla Deana. „Ak by ma môj manžel potreboval, alebo niekto iný z mojej rodiny, uprednostnila by som ich pred kariérou. Vždy som myslela na seba a na moju kariéru, ale ak by sa mu niečo stalo, zmenila by som sa,“ povedala.

Dolly Parton sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Je jednou z najúspešnejších country speváčok v histórii. Podľa odhadov predala približne 100 miliónov kópií albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku I Believe in You vydala v roku 2017. Parton je tiež úspešnou skladateľkou. Je autorkou viac ako 3000 piesní, a to vrátane hitov ako napríklad Jolene, Coat of Many Colors, 9 to 5, My Tennessee Mountain Home či I Will Always Love You, ktorý preslávila aj zosnulá Whitney Houston vo filme Osobný strážca (1992). Vyskúšala si tiež filmovú kariéru. Účinkovala napríklad v snímkach Od deviatej do piatej (1980), Falošný diamant (1984), Oceľové magnólie (1989) či Frank McKlusky - likvidátor (2002). Speváčka sa 47 ráz uchádzala o Grammy, pričom osem nominácií premenila na víťazstvo. V roku 2011 jej udelili Grammy za celoživotný prínos. Na konte má tiež dve nominácie na Oscary. Krstná matka speváčky Miley Cyrus sa v roku 1966 vydala za spomínaného Carla Deana.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies