Situácia je lepšia než koncom roka 2020, uviedol Boris Johnson v novoročnom príhovore

NETKY.SK • 31 December 2021, 13:19 • 2 min
Situácia je lepšia než koncom roka 2020, uviedol Boris Johnson v novoročnom príhovore

LONDÝN – Napriek veľkému nárastu nových prípadov nákazy koronavírusom v Spojenom kráľovstve sa britský premiér Boris Johnson v novoročnom posolstve vyjadril optimisticky o aktuálnej situácii. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

„Naša situácia 31. decembra je neporovnateľne lepšia než minulý rok,“ povedal Johnson vo videonahrávke zverejnenej v piatok. Dôvodom je podľa neho úspešná očkovacia kampaň, v rámci ktorej dostalo 70 % dospelých v krajine posilňujúcu dávku vakcíny. To umožnilo krajine dosiahnuť najvyšší hospodársky rast z členov skupiny G7 a „zostať najotvorenejšou ekonomikou a spoločnosťou medzi najdôležitejšími európskymi hospodárstvami,“ vyhlásil.

 

 

Vzhľadom na šírenie vysoko nákazlivého koronavírusového variantu omikron britská vláda nedávno v Anglicku znova zaviedla niektoré pandemické opatrenia. Na rozdiel od vlád ďalších častí Spojeného kráľovstva sa však spolieha najmä na osobnú zodpovednosť. Vo štvrtok hlásili v Británii ďalší denný rekord, takmer 190 000 nových infikovaných. Počas sviatkov však zjavne klesla motivácia obyvateľstva na očkovanie. Podľa zdravotníckych úradov sa až 40 % ľudí neprišlo zaočkovať v objednanom termíne.

 

Johnson vyzval predovšetkým nezaočkovaných, aby si dali podať vakcínu. „Ľudia, ktorí si myslia, že im táto choroba nemôže nič urobiť, by sa mali pozrieť na tých, ktorí musia ísť do nemocnice: mohli by ste to byť aj vy,“ odkázal. „Pozrite sa na jednotky intenzívnej starostlivosti a na nešťastné, zbytočné utrpenie tých, ktorí nedostali posilňujúce očkovanie: mohli by ste to byť aj vy,“ dodal.

 

Možno vás zaujme: Británia hlási viac ako 100 000 nových prípadov nákazy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies