Dodávatelia pre Carrefour sa obávajú nevyplatenia pohľadávok, dajú podnet na Generálnu prokuratúru

NETKY.SK • 24 Február 2016, 15:04 • 2 min
Dodávatelia pre Carrefour sa obávajú nevyplatenia pohľadávok, dajú podnet na Generálnu prokuratúru

BRATISLAVA - Dodávatelia pre obchodný reťazec Carrefour majú obavy, či im reťazec vyplatí pohľadávky.

slovakia

left justify in out

Ako na stredajšej tlačovej besede informoval predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík, dodávatelia, ktorí sú tiež členmi komory, ju otvorene žiadajú o pomoc, lebo vznikla reálna hrozba, že o svoje pohľadávky prídu. "Naši členovia a dodávatelia sú veľmi podráždení a nervózni z tohto stavu, pretože obchodný systém Carrefour ide do reštrukturalizácie," informoval.


"Doslova žiadajú vládu o pomoc pri riešení tejto situácie, v podobe odkupu týchto pohľadávok, pretože je tu riziko, že o tie prostriedky prídu,“ konštatoval Semančík. Predseda tiež uviedol, že dodávatelia budú vo vzťahu ku spoločnosti Carrefour podávať podnet na Generálnu prokuratúru SR pre porušenie zákona o obchodných reťazcoch. "Ide o nedodržanie lehoty splatnosti vo vzťahu k tomu zákonu," dodal.


Carrefour prevádzkuje po celom svete približne 10 800 obchodov v 33 krajinách a zamestnáva približne 381 tisíc zamestnancov. Na slovenský trh spoločnosť vstúpila v roku 2000. V súčasnosti pod značkou Carrefour prevádzkuje predajne v Bratislave, v Košiciach, v Trnave a v Žiline spoločnosť Retail Value Stores, a.s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies