Dobrovoľníci dnes v Piešťanoch čistili zarastený amfiteáter

NETKY.SK • 17 Január 2015, 17:56 • 2 min
Dobrovoľníci dnes v Piešťanoch čistili zarastený amfiteáter

PIEŠŤANY - Zhruba päť desiatok dobrovoľníkov sa dnes pustilo do čistenia areálu prírodného kina v Piešťanoch. Amfiteáter neplní svoj účel už niekoľko rokov, stačil zarásť náletovými drevinami a poškodili ho aj vandali.

slovakia

left justify in out

V lete by sa však mal stať dejiskom menšej obdoby Národopisných slávností, folklórneho podujatia, ktoré preslávili Piešťany v roku 1936. Uskutočniť by sa mali počas tohtoročného slávnostného otvorenia letnej kúpeľnej sezóny.
      

S myšlienkou prišiel poslanec mestského zastupiteľstva Michal Fiala, ktorý zastupuje občianske združenie Sĺňava, zastrešujúce celú akciu. Podporila ho iniciatíva Spoločne za Piešťany a po rokovaní s vedením Mestského kultúrneho strediska, ktoré má kino v správe a bolo idei naklonené, sa pustili do prípravných prác. S odbornou pomocou sa pridali Služby mesta Piešťany. "Zhŕňali sme dnes lístie, vytŕhali korene drevín, pilovali zhnité drevo z lavičiek, je toho za jednu vlečku," povedala Adriana Drahovská, poslankyňa za iniciatívu Spoločne pre Piešťany. Dodala, že mesto má záujem oživiť amfiteáter, už nasadilo na jeho čistenie aj aktivačných pracovníkov. Podľa jej slov existuje na meste projekt obnovy prírodného kina, oni však počítajú s jednoduchším riešením - inštalovaním lavíc na sedenie, pódia, nového plátna a techniky. "Aby amfiteáter slúžil aj na premietanie, napríklad starších filmov a podobne," dodala Drahovská. Po dnešnom prvom čistení budú podľa nej nasledovať aj ďalšie dobrovoľnícke aktivity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies