Dobrá správa pre 18-ročných! Budete môcť cestovať po Európe úplne zadarmo!

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 07:22 • 2 min
Dobrá správa pre 18-ročných! Budete môcť cestovať po Európe úplne zadarmo!

BRATISLAVA – Európska komisia schválila projekt zameraný na mladých ľudí, ktorý majú 18 rokov. Umožní im precestovať Európu vlakom a to úplne zadarmo!

slovakia

left justify in out

Cieľom EK je zjednotiť Európu a poskytnúť mladým ľuďom, aby mohli spoznávať európske krajiny a cestovať zadarmo. Na tento projekt vyčlenili 12-miliónov eur.

 

Každý kto dovŕši vek plnoletosti dostane k narodeninám celoeurópsky železničný lístok Interrail Pass, na základe ktorého bude môcť cestovať do 30 európskych krajín zadarmo. S touto myšlienkou prišiel europoslanec Manfred Weber, ktorý ho predniesol v roku 2016.

 

img

 

Program, ktorý sa uskutoční, bude pilotným projektom a celý nápad tak má prejsť akousi skúšobnou lehotou. Weber verí, že takáto možnosť vzbudí zvedavosť u mladých ľudí o iné národy, kultúry či vzbudí lásku k cestovaniu. A to aj deťom zo sociálne slabších rodín.

 

Prvý skúšobný program by mal umožniť bezplatné cestovanie 20 až 30-tisíckam mladých ľudí. Informoval portál tvnoviny.sk. Pre získanie Interrail Passu sa budú musieť uchádzači o lístok prihlásiť do systému. Ten bude vyhodnocovať niektoré kritéria a na základe toho, lístok buď pridelí alebo nie.   

 

img

 

Ak sa program osvedčí, postupom času sa sprístupní všetkým Európanom, ktorí majú 18 rokov. Vďaka tomuto projektu budú naši mladí zbavení vysokej investície a budú si môcť užívať cestovanie po Európe celkom zdarma. Teda minimálne, čo sa týka cestovných lístkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies