Do Siene slávy AFC aj Hong Mjong-po, Daei či Kewell

NETKY.SK • 21 November 2014, 13:27 • 2 min
Do Siene slávy AFC aj Hong Mjong-po, Daei či Kewell

SINGAPUR - Medzi desiatimi prvými osobnosťami, ktoré uvedú do Siene slávy Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) budú aj bývalý juhokórejský obranca a tréner Hong Mjong-po, Iránec Ali Daei či Austrálčan Harry Kewell. Informovala v piatok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hong Mjong-po ako kapitán priviedol Kórejskú republiku k štvrtému miestu na domácich MS 2002. Zahral si na štyroch finálových turnajoch MS, v najcennejšom drese odohral 136 zápasov a označujú ho za najlepšieho ázijského obrancu v histórii. Bývalý útočník Bayernu Mníchov Daei odohral za vlasť 149 medzištátnych zápasov, v ktorých strelil vyše sto gólov. Kewella v Austrálii vyhlásili za najlepšieho hráča v jej histórii. Okrem tohto tria sa medzi elitu dostali aj Iránec Homayoun Behzadi, Soh Chin Aun z Malajzie, Japonec Jasuhiko Okudera, Sami Al Jaber zo Saudskej Arábie a Ind Baichung Bhutia. Ženy na zozname reprezentujú Číňanka Sun Wen, ktorá v 152 dueloch v reprezentácii strelila 106 gólov a japonská majsterka sveta Homare Sawová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies