Do predaja idú dve súkromné lietadlá Elvisa Presleyho

NETKY.SK • 3 Január 2015, 08:43 • 2 min
Do predaja idú dve súkromné lietadlá Elvisa Presleyho

WASHINGTON - Dve súkromné lietadlá kráľa rokenrolu Elvisa Presleyho - Lisa Marie a Hound Dog II - idú do dražby, informoval dnes aukčný dom Julien's Auctions.

slovakia

left justify in out

Štvormotorové lietadlo pre 28 cestujúcich Convair 880, ktoré pomenoval po svojej dcére, si Presley kúpil dva roky pred svojou smrťou, v roku 1975, od spoločnosti Delta Air Lines. Dal ho kompletne zrenovovať, aby v ňom mal spálňu s manželskou posteľou a kúpeľňu so zlatými kohútikmi, konferenčnú sálu a stereosystém s 50 reproduktormi. Za lietadlo zaplatil 250.000 dolárov a za jeho renováciu vyše 300.000, uviedla agentúra Reuters. Lietadlo dokázalo dopraviť Presleyho, ktorý dával prednosť cestovaniu v noci, do vzdialenosti až 4800 kilometrov. 
      

Druhé lietadlo, Hound Dog II, je osem až desaťmiestne a kúpil ho taktiež v roku 1975 za 900.000 dolárov, keď čakal na renováciu Lisy Marie. Ani jedno z lietadiel nie je schopné letu, uplynulých vyše 30 rokov boli vystavené v spevákovom slávnom sídle Graceland v Memphise, kde ich navštevovali Presleyho fanúšikovia, informovala britská spravodajská stanica BBC.  

      

Lisa Marie absolvovala svoj posledný let, keď viezla Presleyho bývalú manželku Priscillu a herca Georgea Hamiltona na jeho pohreb. Očakáva sa, že predaj oboch lietadiel by mohol vyniesť vyše desať miliónov dolárov. 
      

Kupec má možnosť zakúpiť si tiež niekoľko akrov priľahlých k vile Graceland a vystavovať tam lietadlá nezávisle od Presleyho múzea. Dohoda medzi Gracelandom a súčasnými majiteľmi lietadiel, ktorých totožnosť nezverejnili, vyprší na konci apríla, spresnila agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies