Do kín príde český film: Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Príbeh štvornohého tuláka vás chytí za srdce!

NETKY.SK • 22 September 2020, 12:11 • 2 min
Do kín príde český film: Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Príbeh štvornohého tuláka vás chytí za srdce!

PRAHA - Príbeh psieho hrdinu Gumpa je v susednej Českej republike hitom vďaka rovnomennej knihe spisovateľa Filipa Rožka s podtitulom „Pes, který naučil lidi žít“.

slovakia

left justify in out

Jej slovenské vydanie je naplánované na október, prčom premiéra je naplánovaná na 10. decembra. Do kín sa tak dostane filmová adaptácia dojímavého bestselleru, kde sa objaví množstvo obľúbených hereckých osobností. Podľa tvorcov ich však zatienia štvornohé herecké hviezdy, pretože vo filme budú hrať prim štvornohý domáci miláčikovia. 

 

img

 

Príheh zobrazuje psie životy v ľudskom svete

Režisér F. A. Brabec nakrútil rozprávanie o ceste plnej prekážok a pascí, o láske s obrovskou silou, o neskutočnej psej obetavosti, ale aj o nádeji, ktorú nespúta ani tá najsilnejšia reťaz.

 

img

 

V knihe čitatelia a čitateľky pozerajú na svet očami Gumpa, psieho tuláka. Filmová verzia zostáva tomuto princípu verná a kreatívne pristupuje aj k obsadeniu všetkých zvieracích hrdinov a hrdiniek.  

 

„Som presvedčený, že taký film tu ešte nebol. Ako svojou výtvarnosťou, tak pravdivosťou tých príbehov, ktoré sú nakrútené so psíkmi, ktorí čosi podobné zažili vo svojom reálnom živote. My sme nechceli, aby v rámci nakrúcania boli akokoľvek pripravovaní, drezúrovaní, ale aby to zahrali tak, ako oni danú situáciu cítia,“ objasňuje Brabec svoju režisérsku metódu.

 

img

 

Vo filme si zahrali aj zachránení utulkáči

Okrem skutočného Gumpa, ktorý je protagonistom knižnej predlohy i filmu, sa v snímke objavia chlpáči z útulkov z množiarní, ktorí si prešli peklom. 

 

 

Ich hereckými kolegami budú Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo, Jana Plodková, Patricie Pagáčová či Karel „Karlos“ Vémola.

 

img

 

Spisovateľ Filip Rožek, ktorý je zároveň producentom filmu, neskrýva spokojnosť s nakrúteným materiálom. „Mám z toho krásny pocit. Je to pre mňa splnený sen. Z tých prvých punkových nápadov to postupne dostávalo reálnejšie obrysy, a zrazu máme koniec nakrúcania,“ povedal po klapnutí poslednej klapky na konci augusta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona