Vyše 30-tisíc sporiteľov v 2.pilieri chce zmeniť správcovskú spoločnosť

NETKY.SK • 10 Január 2019, 17:15 • 2 min
Vyše 30-tisíc sporiteľov v 2.pilieri chce zmeniť správcovskú spoločnosť

BRATISLAVA - V roku 2018 vydala Sociálna poisťovňa sporiteľom 30.870 akceptačných listov. Ide doteraz o najväčší počet akceptačných listov, ktorý poisťovňa vydala za jeden kalendárny rok.

slovakia

left justify in out

"Akceptačný list vydá poisťovňa takému sporiteľovi, ktorý má záujem prestúpiť do inej dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) a osobne o tento list požiada v príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne podľa miesta svojho trvalého alebo prechodného bydliska," uviedol Peter Višváder, hovorca poisťovne.

 

V roku 2017 Sociálna poisťovňa vydala 29.261 akceptačných listov. Vyšší počet vydaných akceptačných listov v roku 2018 naznačuje pretrvávajúci záujem sporiteľov o ich prestup. Za vydanie akceptačného listu sporiteľ zaplatí 16 eur.

 

img

 

V prípade, že do inej DSS ešte neprestúpil, resp. od posledného prestupu sporiteľa uplynul viac ako jeden rok, jeho vydanie je bezplatné. Akceptačný list vybavuje pobočka na počkanie a sporiteľ ho následne odovzdá tej DSS, do ktorej sa rozhodol prestúpiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies