NHL: Colorado zvíťazilo v Nashville a zaistilo si divízny titul, MacKinnon 3+1

NETKY.SK • 15 Apríl 2023, 10:30 • 2 min
NHL: Colorado zvíťazilo v Nashville a zaistilo si divízny titul, MacKinnon 3+1

NEW YORK - Hokejisti Colorada zvíťazili v noci na sobotu v záverečnom zápase základnej časti NHL na ľade Nashvillu 4:3 a zaistili si prvenstvo v Centrálnej divízii. V 1. kole play off sa tak stretnú so Seattlom. Obhajcovia titulu predstihli v tabuľke o bod Dallas, ktorý ako druhý tím divízie narazí vo vyraďovačke na tretiu Minnesotu.

slovakia

left justify in out

V drese Avalanche sa Nathan MacKinnon blysol hetrikom, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu. Colorado síce stratilo proti domácemu Nashvillu dvojgólový náskok, ale aj tak dokázalo nájsť cestu k triumfu. Za stavu 3:3 rozhodol v čase 58:18 min. MacKinnon a skompletizoval svoj prvý hetrik v sezóne a štvrtý v profiligovej kariére. Obranca hostí Devon Toews mal gól a asistenciu, Alexandar Georgiev vykryl 18 striel súpera a zaznamenal 40. víťazstvo v sezóne, čo je najviac medzi ligovými brankármi spoločne s Linusom Ullmarkom z Bostonu.

 

Predators nestačili ani dva presné zásahy Kiefera Sherwooda. Svoj druhý zápas v profilige absolvoval Samuel Kňažko, ktorého Columbus podľahol doma Buffalu 2:5. Slovenský obranca odohral 21:42 minút a bol druhý najvyťaženejší korčuliar svojho tímu. Zblokoval jednu strelu súpera a pripísal si mínusku. Jeff Skinner sa na víťazstve Sabres podieľal gólom a dvomi asistenciami. Oba tímy týmto zápasom ukončili sezónu, Blue Jackets v nej skončili ako najhorší tím Východnej konferencie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies