Do Kanady priletelo prvých 163 utečencov zo Sýrie

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:07 • 2 min
Do Kanady priletelo prvých 163 utečencov zo Sýrie

TORONTO - Vojenským špeciálom priletela v noci nadnes do kanadského mesta Toronto prvá skupina 163 sýrskych utečencov, ktorých prišiel na letisko privítať aj novozvolený premiér Justin Trudeau, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Je to úžasná noc, keď máme príležitosť ukázať, čo všetko znamená Kanada, nielen plnému lietadlu budúcich Kanaďanov, ale ukázať celému svetu, ako si možno otvoriť srdcia a privítať ľudí, ktorí utekajú z nesmierne ťažkej situácie," povedal pri príležitosti príletu utečencov kanadský premiér.

 

Trudeauova liberálna vláda znížila počet sýrskych migrantov, ktorých do konca roka prijme, po tom, ako novembrové teroristické útoky v Paríži vyvolali obavy, či do 31. decembra bude dostatok času na vykonanie bezpečnostných previerok všetkých 25.000 migrantov, ktorých sa Trudeau počas volebnej kampane zaviazal prijať.

 

Podľa nového plánu získa 10.000 Sýrčanov nové domovy v Kanade do konca roka a ďalších 15.000 do konca februára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies