Kotleba vypovedal na súde, podľa vlastných slov je nevinný

NETKY.SK • 5 Marec 2020, 10:33 • 2 min
Kotleba vypovedal na súde, podľa vlastných slov je nevinný

PEZINOK - Predseda ĽSNS Marian Kotleba trvá na svojej nevine v kauze kontroverzných šekov udelených na čiastku 1488 eur. Uviedol to počas dnešného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Dokazovanie

Pre spomínané šeky ho obžaloval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáš Honz. Samosudkyňa Ružena Sabová pripustila do rozsahu dokazovania výsluch historika Jakuba Drábika a aj jeho knihu Fašizmus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jakub Drábik (@jadleewonder),

 

Svedecká výpoveď

"Som nevinný," uviedol Kotleba vo svojom vyhlásení pred jeho výpoveďou. Po tej nasledovalo uznesenie, ktorým sudkyňa povolila do rozsahu dokazovania svedeckú výpoveď historika Jakuba Drábika. Ten je autorom populárnej knihy Fašizmus, ktorý vo svojich rozhovoroch za fašistov označuje aj Kotlebu a jeho ĽSNS.

 

img

 

"Symbolická" suma

Prokurátor Honz podal obžalobu na Kotlebu ešte v októbri minulého roka. Líder ĽSNS sa mal trestného činu dopustiť, keď odovzdal trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur. Číslo 1488 považuje ÚŠP za extrémistickú symboliku.

 

img

 

Možný trest

Podľa sprísnenia právnej kvalifikácie, ktorú pripustila Sabová, Kotlebovi hrozí až osemročný trest odňatia slobody. K možnému sprísneniu pristúpila potom, čo Honz dodal nový dôkaz v podobe kandidátky ĽSNS do parlamentných volieb. Na Kotlebovej kandidátke sa nachádzalo viacero už novozvolených poslancov, ktorí boli odsúdení za extrémistické trestné činy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies