Do Európy prichádza čoraz menej migrantov

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 06:24 • 2 min
Do Európy prichádza čoraz menej migrantov

VALLETA - Podľa najnovších štatistík Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) nelegálna migrácia do EÚ klesá.

slovakia

left justify in out

Počas apríla nelegálne prekročilo európske hranice 4900 ľudí, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom 19-percentný pokles. Ak porovnáme údaje Frontexu počas prvých štyroch mesiacov tohto roka s rovnakým obdobím minulého roka, zistíme, že počet migrantov klesol o 27 percent, konkrétne išlo o 24200 prípadov.

 

img

 

Až polovicu migrantov odhalili práve v apríli vo východnom Stredomorí. Štvrtina z nich bola z Afganistanu, každý piaty bol Turek, teda občan krajiny, ktorá sa uchádza o členstvo v EÚ.

 

Centrálnou časťou Stredozemného mora viedla v predchádzajúcich obdobiach najrušnejšia migračná trasa. Počas apríla sa však tadiaľ plavilo už len 200 migrantov. Pokles v rámci tejto oblasti v porovnaní s minulým rokom dosahuje až 91 percent.

 

img

 

Migrácia je dlhodobo mimoriadne závažnou a komplikovanou problematikou, ktorou sa Európska únia musí zaoberať. V roku 2015 dokonca spôsobila politickú krízu. Stále ide o hlavnú tému rokovaní na úrovni EÚ a dominuje aj nadchádzajúcim voľbám do EP. Tie prebehnú už v dňoch 23. - 26. mája, na Slovensku 25. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies