Podľa Cigánikovej by sa čoskoro malo upustiť od plošného testovania

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 06:21 • 2 min
Podľa Cigánikovej by sa čoskoro malo upustiť od plošného testovania

V diskusnej relácii TV JOJ na hrane sa stretla Jana Bittó Cigániková a Richard Raši.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedníčky výboru NR SR pre zdravotníctvo Jany Bittó Cigánikovej by sa už čoskoro mohlo upustiť od plošného testovania, a to z dôvodou, že štát plánuje testovanie zamerať na ohniská, školy, firmy či hromadné podujatia.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Testovanie by malo byť zamerané na ohniská nákazy, školy a u zamestnávateľov, tvrdí strana SaS

 

Cigániková tak uviedla v diskusnej relácii televízie Joj Na hrane, kde sa ako druhý hosť objavil Richard Raši. Podľa Cigánikovej minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský uvažuje aj o testovaní odpadových vôd, vďaka čomu vy by sa dokázala vytrasovať konkrétna bytovka, firma alebo nemocnica, kde je väčšia koncentrácia vírusu.

 

Richard Raši  doplnil, že aktuálna forma celoplošného a stále povinného testovania je  nevhodná a zárobeň je to mrhanie peňazí. Súhlasí však s tým, že zmysel má cielené testovanie v ohniskách. S predsedníčkou zdravotníckeho výboru sa zhodli v tom, že súčasná forma testovania nemá opodstatnenie. Nejde však podľa Bittó Cigánikovej o vyhodené peniaze, mxslí si, že časť financií bola vynaložená správne aj efektívne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies