Zdravé raňajky : 4 jesenné smoothie zo sezónnych ingrediencii

NETKY.SK • 21 Október 2023, 09:00 • 2 min
Zdravé  raňajky : 4 jesenné smoothie zo sezónnych ingrediencii

Sychravé počasie si zaslúži obzvlášť vašu pozornosť pri navrhnutí jedálnička. Vyžaduje si množstvo vitamínov, no aj sýtejšie jedlá, keďže s príchodom zimy nám rastie chuť. Úroda slovenských záhrad je pohatá - ovocie, ktoré na jeseň dozrieva, či už sú to slivky, jablká či hrušky. A čo chutnejšie a zdravšie si z týchto plodov pripraviť, než smoothie?

slovakia

left justify in out

Jesenné smoothie by malo byť hutnejšie aj krémovejšie s prísadou, ktorá vás v chladnejších dňoch zahreje. Jeho obľúbenou zložkou je nielen škorica, ale aj zázvor. Pripravte si niektoré jesenné smoothie s nami. Určite nebudete ľutovať.

 

Hruškové smoothie s banánom

1 banán
1 hruška
1 lyžička raw kakaa
1 lyžička škorice
250 ml mandľového mlieka


Toto smoothie bude pomerne hutné a výživné, pretože obsahuje ako banán, tak i mandľové mlieko. Všetky ingrediencie rozmixujte a doprajte si lahodnú chuť jesenného smoothie. Škorica vás zahreje a banán dodá dostatok energie. Raw kakao je nepražené kakao, ktoré si v sebe uchováva dôležité látky pre organizmus. Kakao v takto čistej forme povzbudzuje telo a má aj stimulujúce účinky.

 

img

 

Slivkové smoothie
2 hrnčeky vylúpaných sliviek

šťava z jedného citróna
špenátové listy
1 lyžica goji

na preriedenie - voda podľa potreby

 

Aj keď vám môže znieť tento názov ako nie príliš chutný, opak je pravdou. Slivky sú veľmi chutné v každej podobe, navyše sú dôležitým zdrojom vitamínu B.


Smoothie okrem sliviek obsahuje tiež citrón, ktorý vaše telo potrebuje ako ochranu pred nachladnutím. Ďalej zelené listy, ktoré vám dodajú dostatok kyseliny listovej, dôležité zvlášť pre ženy a goji. Goji, inak tiež kustovnica čínska, je superpotravinou. Goji podporuje vašu imunitu, znižuje hladinu cholesterolu a prispieva k dlhovekosti. Prečo si túto dobrotu nepridať aj do vášho smoothie.

 

img

 

Sýte smoothie s vločkami

1 jablko
1 hruška
3 slivky
1 lyžica vločiek (pšenove, ovsené či pohánkové)
1 lyžica mletých orieškov
1 lyžička škorice

 

Na jeseň vás zahreje a zasýti tiež smoothie s vločkami a výživnými orieškami. Toto smoothie je veľmi chutné na raňajky. Vločky vám ráno dodajú dostatok energie, ktorá vydrží až do obeda bez hladovania. Jablko a hruška obsahujú dostatok vlákniny, ktorá podporí vaše trávenie. Škorica hneď ráno naštartuje metabolizmus a zahreje telo. Oriešky si doprajte pravidelne pre krásnu pleť, vlasy a nechty.

 

img

 

Jablkové smoothie s mandľami
4 mandle 
1 lyžička mletej škorice
1 jablko alebo hruška
1 polievková lyžica ľanových semienok
3/4 hrnčeka kokosovej vody, mandľového mlieka alebo iného rastlinného mlieka

 

Smoohie s mandľami a kokosovou vodou je veľmi zdravé. Mandle obsahujú vitamín E a komplex vitamínov B. Nesmieme zabudnúť ani na obsah minerálnych látok, predovšetkým draslík, horčík, železo a mangán.

 

Doprajte si smoothie na raňajky, skvele vás zasýti, naštartuje metabolizmus, dodá potrebnú dávku energie, preventívne chráni váš organizmus a môžete si ho vziať všade so sebou. 

 

Každé smoothie si môžete doladiť a posypať kokosom, sušenými banánmi či iným sušeným ovocím, orieškami a semienkami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies