Do Donbasu dorazil 14. humanitárny konvoj z Ruska

NETKY.SK • 15 Február 2015, 12:57 • 2 min
Do Donbasu dorazil 14. humanitárny konvoj z Ruska

MOSKVA - Do východoukrajinského regiónu Donbas dorazil dnes už 14. ruský konvoj s humanitárnou pomocou. Informovala o tom agentúra RIA Novosti, citujúc ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

slovakia

left justify in out

"Vyše 90 vozidiel s nákladom viac než 900 ton humanitárnej pomoci dorazilo do Donecka," uviedol Oleg Voronov zo strediska krízového manažmentu daného rezortu s tým, že približne rovnaká zásielka putovala aj do Luhanskej oblasti.
      

Väčšinu pomoci tvoria potraviny, lieky a stavebný materiál, ale aj učebnice a príručky pre študentov Doneckej národnej univerzity (DNU). Po tom, ako vozidlá vyložia svoj náklad, vrátia sa späť do Ruska. Konvoj pozostáva celkovo z vyše 170 vozidiel dopravujúcich viac než 1800 ton humanitárnej pomoci do Donbasu.
      

Novinári mohli v sobotu nahliadnuť do nimi vybraných kamiónov a skontrolovať náklad, píše agentúra TASS. Rezort hodlá pokračovať v poskytovaní humanitárnej pomoci, kým si to bude tamojšia situácia vyžadovať.
      

Donecká oblasť a Luhanská oblasť sa zmietajú vo vážnej kríze následkom vojenských operácií, ktoré začal Kyjev proti stúpencom nezávislosti v polovici apríla minulého roka, ako aj ich vlastných ozbrojených akcií voči vládnym silám.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies