Do Česka vstupuje piata najväčšia čínska banka Bank of Communications

NETKY.SK • 30 November 2018, 16:13 • 2 min
Do Česka vstupuje piata najväčšia čínska banka Bank of Communications

PRAHA - Do Česka vstúpila ďalšia z čínskych bánk. Svoju pobočku založila v Českej republike piata najväčšia banka v Číne Bank of Communications.

slovakia

left justify in out

Finančný dom, ktorý zo štvrtiny kontroluje čínska vláda, sa usadí v pražskom Karlíne. Podľa serveru E15.cz licenciu na poskytovanie bankových služieb dostal nový čínsky hráč od Českej národnej banky (ČNB) na začiatku novembra. Spustenie biznisu banky v Česku je súčasťou masívnej expanzie za čínske hranice.

 

Len tohtoročný plán banky predpokladá otvorenie 21 pobočiek v 16 krajinách. Okrem Prahy rozbieha svoje aktivity aj v Toronte a Johannesburgu.

 

"V Česku pôsobí viacero čínskych firiem a stihla sa tu etablovať aj relatívne početná skupina bohatých Číňanov. Z týchto dôvodov dáva prítomnosť banky zmysel," povedal ekonóm J&T Banky Milan Lávička.

 

Bank of Communications je treťou čínskou bankou, ktorá sa zaujíma o český trh. Vlani v septembri otvorila v Prahe pobočku najväčšia banka na svete, čínska ICBC, a od roku 2015 má v Česku pobočku aj Bank of China, čínska banková štvorka.

 

img

 

"V prvej fáze budú aktivity čínskych bánk zamerané na podporu financovania a transakčné služby pre čínske firmy. Uľahčia sa aj čínske investície v Česku," povedal šéf šanghajskej kancelárie CzechTrade Michal Holas. Ako dodal, časom sa očakáva rozšírenie pôsobnosti a úsilie získať výraznejší podiel na lokálnom bankovom trhu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies