Dnes pokračuje pojednávanie s Dušanom Kováčikom, vypovedať bude aj Kočner

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 10:22 • 2 min
Dnes pokračuje pojednávanie s Dušanom Kováčikom, vypovedať bude aj Kočner

PEZINOK – Spolu štyroch svedkov predvolala dnes samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

slovakia

left justify in out

Konkrétne sú dnes v pozícii svedkov napríklad Michal Stranislav, ktorý bol dozorovým prokurátorom vo veci stíhania údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku alebo svedok Marián Kočner. 

 

Nejde však o mediálne známeho podnikateľa, ale o muža z Nitry, ktorý figuroval v kauze neoprávneného vynášania informácii Dušanom Kováčikom. Proces je následne naplánovaný aj na budúci týždeň, konkrétne na 13., 14. a 15. júla.

 

Prečítajte si tiež: Prokurátorka potvrdila, že jej Dušan Kováčik dal pokyn nepodať sťažnosť proti prepusteniu Kudličku

Bývalý špeciálny prokurátor je obžalovaný z viacerých trestných činom. Podľa obžaloby bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov a prijatia úplatku vo výške 50-tisíc výmenou za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu Ľubomíra Kudličku z väzby

 

Takisto mal podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytnúť informácie bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi.

 

Z týchto dôvodov čelí obžalobe pre prijímanie úplatkov, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužitia právomoci verejného činiteľa alebo ohrozenia dôvernej a utajovanej skutočnosti. Stíhaný je väzobne. Pred súdom vyhlásil, že sa necíti byť vinný. 
 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Dušan Kováčik odmietol dohodu o vine a treste. Cíti sa nevinný!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies