Viktor Orbán to myslí s pomocou rodinám vážne. Ohlásil rázne zmeny!

NETKY.SK • 25 Máj 2022, 20:26 • 2 min
Viktor Orbán to myslí s pomocou rodinám vážne. Ohlásil rázne zmeny!

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán avizoval, že v záujme pomoci rodinám v ťažkej ekonomickej situácii jeho kabinet založí fond na ochranu režijných nákladov domácností a fond obrany, z ktorého posilnia armádu.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti na základe statusu premiéra zverejneného v stredu po rokovaní vlády na Facebooku.

 

img

 

„Vojna sa naťahuje, bruselská politika sa nezlepšuje, čo spolu vedie k drastickému zvyšovaniu cien,“ povedal Orbán, podľa ktorého v súčasnosti chráni rodiny v Maďarsku znižovanie režijných nákladov domácností, avšak cena energií neustále stúpa, preto je čoraz ťažšie chrániť tieto rodiny. „Navyše. treba neodkladne posilniť armádu,“ dodal.

 

Podľa premiéra vplyvom rastúcich úrokov a cien prichádzajú banky a nadnárodné spoločnosti k väčším ziskom, preto sa vláda rozhodla zriadiť fondy, z ktorých budú hradiť ochranu rodín a posilnenie ozbrojených síl.

 

img

 

Orbán spresnil, že do fondov budú musieť prispievať veľkou časťou svojho extra zisku banky, poisťovne, obchodné reťazce a letecké spoločnosti. Zdôraznil, že opatrenie je ohraničené na obdobie rokov 2022 a 2023.

 

Prečítajte si tiež: Maďarsko má novú vládu. Viktor Orbán vyhlásil stav vojnovej hrozby!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies