Deviatakom ostávajú posledné dni na výber strednej školy

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 14:16 • 2 min
Deviatakom ostávajú posledné dni na výber strednej školy

BRATISLAVA - Žiakom posledného ročníka základných škôl ostávajú posledné dni na výber strednej školy.

slovakia

left justify in out

Svoje prihlášky musia odovzdať riaditeľovi základnej školy do 10. apríla. Upozorňuje na to Alžbeta Štofková Dianovská z Asociácie výchovných poradcov s tým, že žiaci v týchto dňoch dostávajú od výchovných poradcov škôl dôležité informácie k administrácii prihlášok.


Prihlášky podpísané zákonným zástupcom, potvrdené detským lekárom a spečatené vlastnoručným podpisom musia do 10. apríla vrátiť príslušnej základnej škole. Uchádzač, ktorý nie je žiakom základnej školy, podáva prihlášku priamo na strednú školu. Žiaci si môžu podať dve prihlášky na dve rôzne stredné školy, prípadne na dva rôzne študijné alebo učebné odbory jednej strednej školy. Prvý termín prijímacej skúšky je v pondelok 11. mája. Druhý termín je vo štvrtok 14. mája.


Ešte predtým však 15. apríla deviatakov čaká Testovanie 9. Pri prijímaní žiaka na strednú školu, ktorý v celoslovenskom testovaní žiakov deviateho ročníka dosiahol úspešnosť v každom predmete samostatne 90 percent, rozhodne o prijatí riaditeľ školy bez prijímacej skúšky. Toto sa nevzťahuje na školu, kde je potrebné pri prijímacích skúškach overenie špeciálnych schopností, zručností alebo
Najneskorší termín zverejnenia rozhodnutia riaditeľa strednej školy o uskutočnení prípadného druhého kola prijímacích skúšok je 6. júna. Druhé kolo prijímacích pohovorov následne bude 16. júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies