Devätnásťročný mladík z nemeckého mesta Herne sa priznal k dvom vraždám

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 18:12 • 2 min
Devätnásťročný mladík z nemeckého mesta Herne sa priznal k dvom vraždám

DORTMUND - Devätnásťročný nemecký mladík Marcel Hesse, po ktorom sa od pondelka pátralo nielen na celom území spolkovej republiky, ale aj za jej hranicami v súvislosti s brutálnou vraždou deväťročného Jadena zo susedstva v meste Herne a ktorý sa vo štvrtok večer vzdal polícii, učinil komplexné priznanie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes popoludní na tlačovej konferencii v Dortmunde skupina kriminalistov vyšetrujúcich tento hrdelný zločin a predstavitelia príslušnej prokuratúry.

 

Podľa slov šéfa bochumskej komisie pre objasnenie tejto vraždy Klausa-Petera Lipphausa robí zadržaný dojem chladnokrvného páchateľa, ktorý počas nočného výsluchu diktoval jeho kolegom.

 

Mladík uviedol, že si pôvodne chcel sám siahnuť na život, avšak po tom, čo bol dvakrát neúspešný, sa rozhodol spáchať vraždu, aby sa dostal do väzenia.

 

Pod zámienkou vylákal deväťročného chlapca do pivnice domu v Herne a usmrtil ho 68 bodnými ranami. Iba o pol hodiny neskôr sa svojim činom chválil na darknete šokujúc zverejnením fotografií z miesta činu vrátane selfie, na ktorej pózuje zakrvavený.

 

Istý psychológ prirovnal zadržaného mladíka k hrdinovi oscarového filmu Mlčanie jahniat Hannibalovi Lecterovi hovoriac v jeho prípade o nulovej emocionálnej inteligencii, absencii sociálnych kontaktov a extrémnej nebezpečnosti.

 

V horiacom byte v Herne, na ktorý upozornil policajtov samotný mladík, našli muži zákona po jeho zadržaní jedno, a nie dve bezduché telá, ako zneli pôvodné informácie. Nešťastníkom bol 22-ročný nájomník Christopher, s ktorým sa páchateľ poznal už dávnejšie a s ktorým udržiaval kontakty cez internet.

 

U neho našiel mladík útočisko po vražde chlapca. Keď však jeho hostiteľ na druhý deň zistil, že polícia pátra po Marcelovi pre vraždu dieťaťa a chcel kontaktovať bezpečnostné zložky, mladík ho takisto zavraždil. Je to teda druhá obeť chladnokrvného 19-ročného vraha, ktorého trestnú zodpovednosť musia posúdiť znalci z odboru súdnej medicíny, psychiatrie a psychológie. Páchateľa sužuje neurovývojová hyperkinetická porucha známa pod skratkou anglického názvu ADHD. Navyše je mladík závislý od počítačov a hier.

 

Vyšetrovatelia zatiaľ nepredpokladajú, že by jestvovala aj ďalšia obeť mladíka, ktorý zrejme po zavraždení 22-ročného muža daný byt opustil, až keď sa rozhodol vzdať sa polícii.

 

Danyal Maibaum z prokuratúry v meste Bochum potvrdil, že sa Marcel Hesse priznal tak k vražde chlapca, ako aj svojho známeho, pričom motívom vraždy dieťaťa bola chuť vraždiť v súvislosti s neprijatím do radov nemeckej armády.

 

Na tlačovej konferencii v Dortmunde zaznelo aj to, že vyšetrovanie značne sťažilo mnoho falošných informácií na webe, ktoré nepochádzali od hľadaného mladíka, ako aj fakt, že až prebiehajúce objasňovanie kauzy dá odpoveď na niektoré technické aspekty spojené s aktivitami osoby páchateľa na úteku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies