Deutsche Telekom chce kúpiť webhostingovú firmu HEG

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:12 • 2 min
Deutsche Telekom chce kúpiť webhostingovú firmu HEG

FRANKFURT, LONDÝN - Nemecký telekomunikačný operátor Deutsche Telekom uvažuje o kúpe spoločnosti Host Europe Group (HEG), ktorá je poskytovateľom webhostingu.

slovakia

left justify in out

Deutsche Telekom sa totiž usiluje podporiť svoje podnikanie v oblasti cloudových služieb. Uviedlo to päť zdrojov, ktoré sú oboznámené s problematikou. Nemecká telekomunikačná firma plánuje použiť svoju dcérsku firmu Strato podnikajúcu v oblasti webhostingu ako platformu pre kúpu spoločnosti HEG a financovať transakciu chce v partnerstve s americkými private equity firmami, uviedli zdroje.


Private equity firma Cinven, ktorá je majiteľom spoločnosti HEG, chce proces predaja začať v auguste a snaží sa, aby spoločnosť bola ocenená na zhruba 1,7 mld. eur, uviedli zdroje. Firma Strato, ktorú Deutsche Telekom kúpil v roku 2009 za 275 mil. eur, je oveľa menšou platformou a Deutsche Telekom podľa zdrojov na takéto zlúčenie hľadá partnera.


Firma Strato sídliaca v Berlíne dosahuje jadrový zisk v sume približne 30 mil. eur a jej hodnota je zhruba iba štvrtinová v porovnaní s HEG, konštatoval jeden zo zdrojov. Firmu HEG, ktorá poskytuje webhostingové služby predovšetkým pre malé a stredné podniky, kúpila private equity firma Cinven v roku 2013 za 438 mil. britských libier (GBP).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies