Deti z Plamienka, ktoré stratili blízkych, sa opäť predstavia na doskách SND

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 08:19 • 2 min
Deti z Plamienka, ktoré stratili blízkych, sa opäť predstavia na doskách SND

BRATISLAVA - Nezisková organizácia Plamienok prichádza v marci s novou terapeutickou knihou Dobrodružstvá Ajky a Grofa: Vietor a farby.

slovakia

left justify in out

Voľné pokračovanie príbehov dievčatka Ajky a jej psa vychádza súbežne s premiérou divadelnej hry na jej motívy. Hra Vietor a farby: Ako znovu objaviť radosť v živote? bude mať premiéru 15. marca v Modrom salóne Slovenského národného divadla. V hlavnej úlohe sa opäť predstavia deti z divadelného súboru Plamienok, ktoré zažili stratu blízkeho človeka. Repríza sa uskutoční 14. apríla.

 

"Minuloročné divadelné predstavenie malo u divákov veľký úspech a deti v súbore sa veľmi tešili. Je inšpirujúce vidieť a cítiť hlbokú múdrosť, ktorú ponúkajú. Celý proces tvorby predstavenia aj samotné účinkovanie im pomáha objavovať radosť v živote, ktorú zároveň ponúkajú publiku," hovorí riaditeľka neziskovej organizácie Plamienok Mária Jasenková. Divadelná verzia knižného príbehu má byť podľa nej inšpiráciou aj pre dospelých. "Hra môže byť častokrát pre deti silnejšia komunikačná cesta ako slová," pripomína.

 

Detský divadelný súbor Plamienok vznikol v rámci projektu Psychologická pomoc pre deti po strate blízkeho. Tvoria ho deti, ktoré prešli a prechádzajú neľahkou cestou po strate blízkej osoby - rodiča, starého rodiča či súrodenca.

 

V prvom diele rozprávkového príbehu prechádzala 6-ročná Ajka prirodzeným procesom smútenia po strate mamy. Spolu so svojím psím kamarátom putovala Krajinou sopiek, kde hľadala odpovede na otázky, ktoré ju po smrti mamy trápili. V pokračovaní príbehu Ajka už vie, že mama pri nej viac nemôže byť, ale navždy zostane v jej srdci. Svet znova vidí vo všetkých farbách. A keďže práve Grof jej na tejto ceste pomohol, rozhodne sa mu odvďačiť tak, že mu ukáže všetky krásne farby života, ktoré ako psík nemôže vidieť.

 

Autorom série terapeutických kníh o Ajke a Grofovi je psychoterapeut Iván Gómez García, supervízor Centra smútkovej terapie v Plamienku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies