Desiatky hotelov a ubytovacích kapacít sú v Prahe na predaj

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 11:59 • 2 min
Desiatky hotelov a ubytovacích kapacít sú v Prahe na predaj

Desiatky hotelov a ubytovacích kapacít sú v Prahe na predaj

slovakia

left justify in out

img

Štvorhviezdičkový hotel Metropol na Národnej triede je na predaj rovnako ako desiatky ďalších ubytovacích zariadení v historickom centre Prahy a v okrajových častiach hlavného mesta ČR. Podľa obchodníkov s nehnuteľnosťami stúpa ponuka hotelov a penziónov aj mimo metropoly. Developéri sa zbavujú ešte nerealizovaných hotelových projektov.
      Realitná kancelária Svoboda & Williams aktuálne inzeruje štyri hotelové projekty so stavebným povolením. V ponuke kancelárie je aj Metropol, ktorý slúži verejnosti od roku 2007.
      Desiatky inzerovaných pražských ubytovacích zariadení sa nachádzajú aj na zahraničných internetových serveroch. Ruské kancelárie okrem pražských hotelov s cenou stoviek miliónov Kč inzerujú aj mnoho nehnuteľností v českých kúpeľných mestách i zámocké objekty v južných Čechách.
      Veľká časť nehnuteľností zostáva na stránkach dlhé mesiace. Medzi nimi je aj hotel Juno s 250 izbami v Prahe 10. Majiteľ chce zaň podľa britského portálu homesonsale 10 miliónov GBP (11,34 milióna eur). Šéf dražobnej spoločnosti Naxon Miroslav Hájek uviedol, že požadovaná predajná cena býva až o 40 % vyššia než cena, ktorú je kupujúci ochotný zaplatiť.
      A nedarí sa ani majiteľom reštaurácií. Vlani sa počet týchto zariadení v Česku znížil o 5 %. Tento rok by ich malo ubudnúť ďalších 7 %.
      Novým trendom v sektore je zmena hotelov na bytové domy. V praxi sa stáva, že hotelier z objektu urobí apartmánový alebo garsónkový dom a nové priestory dáva do dlhodobého prenájmu. Klienti, samozrejme, platia menej, než keby dlhodobo bývali v hoteli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies