Desiata etapa Tour de France v Bergeracu je ďalšou šancou pre šprintérov

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 08:27 • 2 min
Desiata etapa Tour de France v Bergeracu je ďalšou šancou pre šprintérov

PÉRIGUEUX - Po dni voľna nadíde na cyklistickej Tour de France ďalšia príležitosť pre šprintérov.

slovakia

left justify in out

Desiata etapa s Périgueux do Bergeracu (178 km) v západofrancúzskom departemente Dordogne sa pôjde takmer po úplnej rovine a na jej konci sa očakáva hromadný šprintérsky dojazd.

V ústrety utorkovým kilometrom sa vydá už značne preriedené pole elitných šprintérov bez diskvalifikovaného Petra Sagana, zraneného Marka Cavndisha a najnovšie aj bez Arnauda Démara, ktorý nedošiel v časovom limite do cieľa supernáročnej nedeľňajšej etapy v pohorí Jura. Črtá sa štvrtá šanca na víťazstvo pre šprintérskeho kráľa tohtoročnej Tour Nemca Marcela Kittela (Quick-Step Floors) alebo sa konečne dočká jeho krajan André Greipel (Lotto Soudal)? Na svoju šancu stále čakajú aj Nóri Alexander Kristoff (Kaťuša-Alpecin) a Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) či Francúz Nacer Bouhanni (Cofidis).

"Mestá Périgueux a Bergerac sú od seba vzdialené vzdušnou čiarou len 40 km, ale organizátori to urobili tak, aby sa išlo na východ, neskôr na juh a až potom cyklisti našli rieku Dordogne a stočili sa na Bergerac," pripomína portál Cyclingnews.

Na trase 10. etapy budú dve vrchárske prémie najnižšej IV. kategórie (Côte de Domme, 100,5 km a Côte du Buisson-de-Cadouin, 138,5 km), ale tradične aj rýchlostná prémia, ktorá príde na rad po 121 km v Saint-Cyprien. Marcel Kittel má na čele bodovacej súťaže zdanlivo pohodový náskok 52 bodov bodov pred Michaelom Matthewsom, ale práve univerzálny Austrálčan môže vzhľadom na svoj štýl jazdy získavať body aj v hornatejších etapách, kde Kittel ako klasický šprintér nemá nárok. "Michael je pre Marcela hlavná hrozba, keďže jazdí tak ako Peter Sagan po minulé roky. Austrálčan vyhral rýchlostnú prémiu v 9. etape po prekonaní dvoch stúpaní špeciálnej kategórie hors a nie je vylúčené, že sa opäť pokúsi o únik, aby zredukoval manko na Kittela," tvrdí portál letour.fr.

Desiata etapa Tour de France má štart o 13.25 h, najlepší v cieli sa očakávajú po 17.15 h.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies