Desaťtisíce ľudí protestovali v Ríme proti nezamestnanosti

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 09:26 • 2 min
Desaťtisíce ľudí protestovali v Ríme proti nezamestnanosti

RÍM - Desaťtisíce Talianov pochodovali v sobotu Rímom, aby tak protestovali proti rekordnej nezamestnanosti a vyzvali dvojmesačnú vládu premiéra Enrica Lettu, aby vo veci poskytla viac než prázdne slová. Demonštrácia, organizovaná troma najväčšími odbormi CGIL, CISL a UIL, bola prvým veľkým protestom, odkedy sa Lettova koalícia v apríli ujala moci. Nezamestnanosť v Taliansku sa vyšplhala na rekordných 12 percent, pričom ľudí pod 24 rokov je bez práce až 40 percent. Šéfovia odborov v prejavoch pred zhromaždeným davom kritizovali premiéra a jeho podľa nich nedostatočné konanie v tomto smere. Organizátori odhadli účasť na stotisíc.

slovakia

left justify in out

Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že dôvera v premiérovu krehkú koalíciu začína klesať. Pred nastúpením do funkcie Letta sľuboval, že z vytvárania pracovných miest spraví svoju prioritu. Kritikom preto vadí, že sa sústreďuje na reformu dane z nehnuteľností. Krajina momentálne zažíva svoju najdlhšiu recesiu za viac než 40 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies