Depetris: Argentína favoritom MS, len nech nepríde Nemecko

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 16:32 • 2 min
Depetris: Argentína favoritom MS, len nech nepríde Nemecko

OLOMOUC - Juhoameričania majú na Nemcov čierne štvrťfinálové spomienky z MS 2010 aj 2006.

slovakia

left justify in out

Naturalizovaný slovenský futbalový reprezentant David Depetris v otázke favorita na titul majstra sveta na blížiacom sa šampionáte v Brazílii nemá pochybnosti, ale zároveň pred svojou rodnou krajinou zdvíha varovný prst. "Už pred majstrovstvami sveta sa bude písať, že Argentína ich vyhrá. Potom však zasa príde vo štvťfinále Nemecko a mužstvo pôjde domov," uviedol v rozhovore pre Sport magazín útočník českého Olomouca. Osud prihral Juhoameričanom vo štvrťfinále práve Nemcov na predchádzajúcich dvoch MS: v Juhoafrickej republike 2010 im podľahli zahanbujúco 0:4, na šampionáte v Nemecku 2006 v najlepšej osmičke na nich nestačili v rozstrele zo značky pokutového kopu.

 

Argentína predtým na majstrovstvách sveta 2002 v Kórejskej republike a Japonsku ani nepostúpila zo základnej skupiny, čo znamenalo celonárodnú tragédiu. "Po záverečnom hvizde nikto nechcel ísť do školy ani do práce. Vtedajší tréner Marcelo Bielsa na rok zmizol z krajiny. Novinári ho zháňali, volali mu, ale nikto ho nemohol nájsť," potvrdil Depetris, že futbal je v jeho rodisku ako náboženstvo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies