Demonštranti sa dostali do stretu s políciou v Aténach

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 08:59 • 2 min
Demonštranti sa dostali do stretu s políciou v Aténach

ATÉNY - Malá skupina demonštrantov odetá v čiernom sa v utorok dostala do stretu s gréckou políciou v centrálnej časti Atén. Demonštranti po pochode proti väzniciam s vysokým stupňom zabezpečenia hádzali na policajtov zápalné bomby a podpaľovala autá. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K stretu medzi políciou a skupinou asi 50 zamaskovaných ľudí došlo v štvrti Exarchia, ktoré sa nachádza v štvrti Exarchia. Tú obľubujú najmä umelci a ľavicoví intelektuáli.

 

"Zapálili dve autá a niekoľko odpadkových košov, zaútočili na políciu kameňmi a zápalnými bombami," povedal pre Reuters policajný predstaviteľ. Demonštranti žiadali zrušenie väzníc s vysokým stupňom ochrany, čo sľúbila nová ľavicová vláda. Demonštranti minulý týždeň obsadili niekoľko verejných budov a nakrátko sa dostali aj do parlamentu. Dožadovali sa prepustenia uväznených členov marxistickej skupiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies