Dedko háčkuje bábiky s vitiligom, aby potešil deti s kožnou chorobou

NETKY.SK • 19 September 2019, 12:14 • 2 min
Dedko háčkuje bábiky s vitiligom, aby potešil deti s kožnou chorobou

TORONTO - Brazílsky dedko, ktorý trpí vitiligom, je chválený za svoje remeslo háčkovania bábik s rôznymi typmi tela, kožnými poruchami a poruchami zraku.

slovakia

left justify in out

João Stanganelli má 64 rokov a žije už takmer polovicu svojho života s vitiligom, neinfekčným stavom kože, ktorý sa vyznačuje škvrnami chýbajúceho pigmentu.

 

Stanganelli povedal CTVNews.ca cez Facebook Messenger, že chce, aby jeho vnučka Isabella mala na čo pamätať, ktorá trpí kožnou chorobou tiež. Na návrh svojej manželky začal háčkovať. Mužovi trvalo iba päť dní, kým pre svoju vnučku vytvoril bábiku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paixaodovô

Príspevok, ktorý zdieľa João Stanganelli Junior (@joaostanganelli),


Po tom, čo sa fotografie bábik rozšírili medzi jeho osobným kruhom známych, ľudia si začali pýtať svoje vlastné bábiky na mieru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boneca com alopecia areata

Príspevok, ktorý zdieľa João Stanganelli Junior (@joaostanganelli),


Niektorí začali pýtať bábiky na invalidných vozíkoch, zatiaľ čo iní pýtali bábiky s načúvacími pomôckami. Popularita jeho bábik explodovala.

 


Takže Stanganelli začal používať Facebook a Instagram na predstavenie svojej práce a začal robiť bábiky aj pre ostatných.

 

Ľudia ho vraj žiadajú bábiky a cíti sa tak ohromený a vďačný za rôzne reakcie dospelých a detí.

 


Stanganelli povedal, že aj keď mu vitiligo nespôsobilo "žiadne nepríjemnosti“, pretože mu bolo diagnostikované v 38 rokoch, vie, že ostatní s ním to nemajú také ľahké - najmä deti. Podľa Americkej akadémie dermatológie a Stanganelliho ľudia s vitiligom môžu byť psychologicky devastovaní. 

 

Bábiky im pomáhajú so sebaúctou

 

Stanganelli je vďačný za odpoveď, ale povedal, že háčkovanie nie je pre každého, pretože to môže spôsobiť dráždivé mozoly na prstoch ľudí.


Povedal, že jeho online dosah sa ďaleko rozšíril za jeho dom v Bragança Paulista v Brazílii.


Teraz je ťažké prestať háčkovať kvôli radosti, ktorú pociťuje od ľudí. Ak má mať odkaz pre ľudí, ktorí nerozumejú vitiligu, je to: "Škvrny, ktoré mám, nebolia. Bolia ma ale škvrny v charakteroch niektorých ľudí.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona