VIDEO: Pri útoku nožom vo francúzskom meste Bordeaux zahynula jedna osoba

NETKY.SK • 11 Apríl 2024, 06:52 • 2 min
VIDEO: Pri útoku nožom vo francúzskom meste Bordeaux zahynula jedna osoba

BORDEAUX - Jedna osoba zahynula a najmenej jedna ďalšia utrpela v stredu (10. 4.) zranenia pri útoku nožom v meste Bordeaux na juhozápade Francúzska. Informuje agentúra TASR, podľa správy AFP, ktorá sa odvoláva na nemenovaný zdroj z polície.

slovakia

left justify in out

Útočníkom bol muž, ktorého údajne policajti pri úteku zabili. K incidentu došlo o 20.00 h v rušnej štvrti ležiacej pri brehu rieky Garonne. Motív útoku nie je známy, podľa jedného z policajných zdrojov zrejme nemá spojenie s terorizmom a išlo pravdepodobne o potýčku, ktorá vznikla z neznámej príčiny.

Vzhľadom na nadchádzajúce olympijské hry, ktoré sa budú konať v júli a v auguste v Paríži, sa vo Francúzsku vyskytujú zvýšené obavy o bezpečnosť.

Stredajší útok nožnom v Bordeaux je posledným zo série podobných smrteľných útokov, ktoré v uplynulých rokoch šokovali Francúzsko. Začiatkom februára utrpeli traja ľudia zranenia pri útoku nožom v parížskej vlakovej stanici Gare de Lyon. Polícia v tomto prípade zadržala podozrivého s psychickými problémami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: The Mirror
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies