Dedinčania vo vietname zablokovali na protest proti znečisťovaniu diaľnicu

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 07:38 • 2 min
Dedinčania vo vietname zablokovali na protest proti znečisťovaniu diaľnicu

HANOJ - Stovky dedinčanov v strednom Vietname zablokovali v stredu na niekoľko hodín hlavnú dopravnú spojnicu v krajine na protest proti znečisťovaniu uhoľnou elektrárňou.

slovakia

left justify in out

Miestny predstaviteľ Nguyen Thanh Sang z provincie Binh Thuan dnes podľa agentúry AP povedal, že dedinčania hádzali kamene, tehly a zápalné bomby na príslušníkov poriadkovej polície, ktorí sa v stredu večer pokúšali riadiť dopravu. Zranených bolo zhruba desať policajtov.

 

Podľa vyjadrenia Sanga približne 500 demonštrantov protest vzdalo, keď im úrady sľúbili, že budú ich sťažnosti riešiť. Dodal, že premávka na diaľnici č. 1 dnes ráno fungovala normálne. Predtým ju na desiatkach kilometrov zablokovali desiatky tisíc vozidiel, povedal.

 

Sang citoval dedinčanov, ktorí uviedli, že zablokovali dopravu, aby upozornili ústrednú vládu, že ich opakované sťažnosti neboli vôbec riešené. Vicepremiér Hoang Trung Hai vyzval vedenie elektrárne a príslušné agentúry, aby skontrolovali znečistenie z elektrárne, uviedla dnes na svojej webovej stránke vláda.

Dve turbíny z deväťturbínovej elektrárne Vinh Tan 2 uviedli do prevádzky pred rokom. Vo Vietname postavili v ostatných rokoch viaceré elektrárne, aby uspokojili požiadavky na dodávku elektriny, ktoré rastú ročne o vyše desať percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies