Davis Cup: Monfils bude napokon Francúzom k dispozícii

NETKY.SK • 24 Február 2015, 19:13 • 2 min
Davis Cup: Monfils bude napokon Francúzom k dispozícii

PARÍŽ - Kapitán francúzskej tenisovej reprezentácie mužov Arnaud Clément prekvapujúco zaradil Gaela Monfilsa do tímu na budúcotýždňové osemfinálové 1. kolo svetovej skupiny Davisovho pohára 2015 (6. - 8. marca) proti Nemecku.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný rodák z Trélexu sa sťažoval na únavu a po konzultácii s osobným trénerom Janom de Wittom sa minulý týždeň ospravedlnil z neúčasti.

De Witt údajne chcel, aby si Monfils dožičil krátku prestávku. Dvojica začala spolupracovať na začiatku roka. Podľa Clémenta však semifinalista Roland Garros 2008 zmenil názor a v pondelok telefonicky oznámil, že bude k dispozícii. "Potvrdil, že sa naozaj chce k nám pripojiť a zúčastniť sa na stretnutí. Som rád, že prinesie pozitívnu energiu. Je to dobré znamenie pred týmto súbojom," povedal Clément. 

 

Devätnástka svetového rebríčka Monfils má v singli excelentnú bilanciu v Davisovom pohári: z 12 zápasov vyhral 10. "Po dlhej diskusii s trénerom som zavolal Clémentovi a oznámil som mu, že by som nikdy neodmietol reprezentovať. Povedal som, že som si chcel dopriať voľno, ale že budem k dispozícii, ak bude treba," vyjadril sa Gael Monfils. 

 

Francúzom budú k dispozícii vo Frankfurte v dueli proti nemecku okrem Monfilsa aj Gilles Simon, Richard Gasquet a debutant Nicolas Mahut. Nemci nominovali Michaela Kohlmanna, Philippa Kohlschreibera, Benjamina Beckera, Jana-Lennarda Struffa a Andreho Begemanna. 

 

Monfils vlani v novembrovom finále Davis Cupu na antuke v Lille zdolal Rogera Federera, ale hosťujúci Švajčiari napokon triumfovali 3:1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies