Dáte si pichnúť ebolu pre výskum? Môžete zarobiť 1000 eur

NETKY.SK • 28 Október 2015, 09:01 • 2 min
Dáte si pichnúť ebolu pre výskum? Môžete zarobiť 1000 eur

LONDÝN - Výskumné laboratórium v Británii sa snaží nájsť vakcínu proti zákernej chorobe ebola. Vedci hľadajú dobrovoľníkov, ktorí si nechajú tento vírus pichnúť priamo do žily. Za tento zákrok ponúkajú v prepočte približne 1000 eur. Vedci upokojujú, že vakcína je úplne bezpečná a nemá žiadne vedľajšie účinky.

slovakia

left justify in out

Výskumné centrum Hammersmith je držiteľom klinických testov, ktoré by mohlo pomôcť pri hľadaní lieku na túto chorobu. Organizácia potrebuje dobrovoľníkov, aby mohli liek vyskúšať v praxi. “Dúfame, že tento výskum ochráni ľudí pred nákazou”, uviedla organizácia.

 

Ebola je zákerná choroba, ktorá zabila v západnej Afrike viac než desať tisíc ľudí a jej počeť stále narastá.

 

Oxfordská univerzita prišla v septembri na nové poznatky. Pacientom bol aplikovaný proteín vírusu eboly, ktorý by mal spôsobiť odozvu imunitného systému. Organizátori plánujú týmto spôsobom spustiť podobnú akciu v novembri. Preto hľadajú dobrovoľníkov vo veku 18 až 65 rokov, ktorí by sa stali súčasťou tohto experimetnu. Zároveň však ubezpečujú, že účasťou na výskume nebude ohrozený žiadny život. “Nie je žiadna šanca sa vírusom nakaziť”, uvádza Mirror.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies