Danko v Poľsku: Krajiny V4 majú identické problémy

NETKY.SK • 4 December 2016, 17:47 • 2 min
Danko v Poľsku: Krajiny V4 majú identické problémy

BRATISLAVA – Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa dnes stretol s predstaviteľmi parlamentov Vyšehradskej skupiny V4 v poľskom meste Przemyśl. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa predsedu NR SR Eva Kliská.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia parlamentov diskutovali o budúcnosti Európskej únie, o potrebe posilnenia úloh národných parlamentov a ich vzťahov s Európskym parlamentom. "Všetci sa zhodli, že základom akéhokoľvek napredovania EÚ je jednota členských štátov založená na vzájomnom rešpekte a potrebe vyhnúť sa deleniu členských krajín," uviedla Kliská.


"Najdôležitejší sú občania, a preto musíme vynaložiť viac snahy, aby sme pozitíva európskeho projektu komunikovali našim občanom lepšie a viditeľnejšie. Naši občania musia mať pocit, že ich názory a obavy na európskej úrovni vnímame," povedal Danko. Spolu s predsedom Sejmu Poľska, Marekom Kuchcińským a predsedom Senátu Poľska, Stanisłavom Karczewskim hovorili aj o dosiahnutej vysokej úrovni bilaterálnych vzťahov medzi Poľskom a Slovenskom.


„Pre zlepšenie obchodno-ekonomických vzťahov je však veľmi dôležité dobudovanie energetickej a cezhraničnej dopravnej infraštruktúry, ktoré vnímam ako strategické pre ďalší rozvoj našich vzťahov“, dodal Danko s tým, že EÚ je globálnou inštitúciou, ktorá by nás mala prezentovať pred celým svetom. Krajiny V4 majú identické problémy v hospodárskej, sociálnej alebo ekonomickej oblasti. "Preto si myslím, že by sme si mali v rámci našich krajín viac vymieňať informácie o tom, aké úspechy dosahujeme pri ochrane našich trhov," uzavrel.


Ako informovala Kliská, v závere stretnutia sa predstavitelia parlamentov V4 zúčastnili slávnostnej ceremónie pomenovania Námestia Vyšehradskej skupiny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies