Danko: Kúpeľníctvo je strategické, takú hustú sieť termálnych prameňov nám závidia

NETKY.SK • 23 Január 2016, 17:41 • 2 min
Danko: Kúpeľníctvo je strategické, takú hustú sieť termálnych prameňov nám závidia

SLIAČ-SIELNICA - Slovensko ako krajina kúpeľníctva – v tom vidí predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko budúcnosť našej krajiny, čo naštartuje ekonomiku, zníži nezamestnanosť a pritiahne ľudí zo zahraničia aj do takého regiónu, akým je napríklad banskobystrický.

slovakia

left justify in out

Konštatoval to dnes po zasadnutí rozšíreného Predsedníctva SNS na tlačovej besede v Sliači-Sielnici, v okrese Zvolen. Podľa neho okolité štáty nám závidia množstvo termálnych prameňov a v Európe vraj neexistuje štát, ktorý by mal takú hustú sieť termálnych prameňov.

 

Kúpeľníctvo je jednou zo strategických tém, ku ktorej chce SNS vyvolať odbornú diskusiu. Sama prináša vo svojom volebnom programe aj riešenie, ako rozvoju kúpeľníctva pomôcť, a teda zjednodušiť investície do takýchto podnikateľských zámerov, od oslobodenia investora do hotelového a prevádzkového zariadenia od daňových záťaží cez pomoc štátu investičnými stimulmi, či ďalšími koncepčnými opatreniami.

 

Podľa Danka veľké investície, ktoré prichádzajú na Slovensko, často zle umiestňujeme. Navyše, zahraniční investori "držia ľudí na minimálnej mzde, pre sociálne oblasti odvádzajú minimum a zisk odchádza do zahraničia". Naštartovať ekonomiku sa pritom dá aj bez nich.

 

"Máme tu iné dary od Boha, ktoré nevyužívame. Problém, ktorým sme sa dnes zaoberali, je dlhodobý, a to je chátranie kúpeľných miest a zánik kúpeľných centier. Dnes sme v regióne, kde máme šesť kúpeľných miest. Sme štátom, ktorý má 1824 minerálnych vôd, 123 termálnych vôd. My stále nariekame, že nemáme more, ale máme niečo, čo by dokázalo prilákať turistov. Prečo by sme peniaze, ktoré nosíme Chorvátom, nemohli dostať naspäť pri zdravotníckej a kúpeľnej starostlivosti? Nikdy nebudeme mať zjazdovky ako Rakúšania v Alpách, musíme nájsť národné špecifikum, ktoré budeme podporovať a ktoré ľudí pritiahne," reagoval Danko.

 

Podľa neho program SNS ponúka ucelený systém opatrení, ktoré by Slovensko posunulo ďalej bez toho, aby čakalo na veľké investície. Rokovať o tom bude s ktoroukoľvek relevantnou politickou stranou, ale "zatiaľ pre žiadnu to nie je priorita".

 

SNS má k dnešnému dňu 6300 členov. Predsedníctvo SNS konštatovalo, že je jednou z najúspešnejších politických strán pokiaľ ide o obsadzovanie volebných okrskových komisií. Majú ich obsadených 98 percent.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies