Dal úplatok za vybavenie príspevku zo štátneho fondu

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 16:15 • 2 min
Dal úplatok za vybavenie príspevku zo štátneho fondu

BANSKÁ BYSTRICA - Štefan Balga zo Šamorína chcel na stavbu domu príspevok zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).

slovakia

left justify in out

Aby veci postupovali čo najrýchlejšie, dal úplatok 500 eur istému inžinierovi, ktorý v jeho mene loboval u príslušného zamestnanca ŠFRB. Ibaže na celú transakciu sa prišlo a 34-ročného Balgu obvinili z prečinu nepriamej korupcie. Ten priznal, že úplatok dal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste. Dnes dohodu schválil samosudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici.


Úplatok poskytol Balga vo februári 2013 Alexandrovi Cs. v obci Povoda. Ten oslovil príslušného zamestnanca ŠFRB s tým, aby Balgova žiadosť o príspevok bola schválená rýchlo a bezproblémovo. Balga pre agentúru SITA priznal, že príspevok dostal. 

 

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Ak by Balga úmyselne peňažný trest nezaplatil, pôjde na jeden mesiac do väzenia. Zaplatená suma peňažného trestu pripadá štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies