Dá sa to aj inak: Takto bojuje proti plastom Ázia

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 11:14 • 2 min
Dá sa to aj inak: Takto bojuje proti plastom Ázia

Ázijské krajiny sú označované za najväčších znečisťovateľov životného prostredia, no teraz svetu ukazujú, že to chcú zmeniť.

slovakia

left justify in out

Ak ste niekedy navštívili Thajsko či Vietnam, prípadne i inú krajinu v Ázii, zrejme ste si uvedomili, že to tam rozhodne nevyzerá ako na fotografiách cestoviek či z Instagramu. Ulice sú plné neporiadku, na plážach to neraz vyzerá podobne. To je výsledok masovej populácie so slabými poznatkami z oblasti environmentalistiky. Veľa ľudí + všetko v plastových obaloch = masívne znečistenie.

 

Ázia je veľký kontinent plný ľudí a rozličných krajín s rôznymi typmi životnej úrovne. Práve táto časť Zeme sa podieľa na ničení našej planéty najviac. Napríklad taký Vietnam je podľa štatistík štvrtým štátom v poradí, ktorý prírodu likviduje najviac. A práve odtiaľ pochádza jeden skvelý nápad.

 

img

 

Supermarkety vo Vietname i Thajsku prechádzajú veľkou zmenou. Z predajní odstránili sáčky a aj plastové obaly, do ktorých sa doposiaľ balilo ovocie aj zelenina. Nahradili ich niečím takým jednoduchým ako sú banánové listy. Stopercentne prírodný materiál, ktorý životnému prostrediu neublíži, takmer nič nestojí  a nemuseli ho komplikovane vyvíjať v laboratóriách.

 

img

 

Po tom, čo sa tento jednoduchý nápad objavil na fotografiách sociálnych sietí, oslovil mnohé krajiny nielen v rámci Ázie. Ako uviedlo vedenie supermarketu, ktorý s nápadom prišiel, banánové listy ako obaly sú zatiaľ len vo fáze testovania. Pokiaľ by sa to však osvedčilo, začnú sa do tohto prírodného materiálu baliť aj iné potraviny, medzi nimi napríklad aj mäso.

 

img

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies