REPORTÁŽ: Vyhlásenie prezidentky Čaputovej ohľadom situácie na Slovensku

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 17:54 • 2 min
REPORTÁŽ: Vyhlásenie prezidentky Čaputovej ohľadom situácie na Slovensku

BRATISLAVA - Občania by mali byť disciplinovaní a mali by obmedziť svoje kontakty na nevyhnutné minimum. Ľudí prezidentka SR poprosila, aby venovali osobitnú pozornosť seniorom. Vyjadrila sa tak počas dnešnej tlačovej konferencie v súvislosti s koronavírusom.

slovakia

left justify in out

 

Zodpovedný prístup

Situáciu na Slovensku môžeme podľa Čaputovej zvládnuť len vtedy, ak sa k nej každý postaví zodpovedne. "Myslime na to, že svojou prípadnou ľahkovážnosťou a ignorovaním odporúčaní môžeme ohroziť nielen seba, ale hlavne ľudí okolo nás. A možno najviac tých, na ktorých nám najviac záleží – svoje rodiny, blízkych, priateľov," uviedla vo svojom vyhlásení v prezidentskom paláci.

 

img

 

Seniori to majú obzvlásť ťažké

Prezidentka tiež vyzvala obrátiť pozornosť ľudí na seniorov. "Možno im nemá kto nakúpiť, priniesť lieky, určite majú strach. Spýtajme sa ich a pomôžme im, aby sa sami nemuseli vystavovať riziku, ktoré by pre nich mohlo mať fatálne dôsledky," priblížila s tým, že na paniku a beznádej nie je dôvod a nikdy ničomu nepomohli.

 

img

 

Fungovanie krízového štábu

Hlava štátu tiež apeluje na všetkých zodpovedných, aby boli otvorení radám odborníkov. "Aby krízový štáb fungoval nielen ako miesto prijímania rozhodnutí, ale aj operatívne vydával pokyny všetkým, ktorí ich naliehavo potrebujú: lekárom, úradom, samospráve aj občanom," dodala s tým, že kým sa nesformuje nová vláda, úradujúci kabinet má plnú legitimitu a zodpovednosť.

 

img

 

Lekári sú hrdinovia

Lekárov a zdravotnícky personál označila prezidentka za hrdinov dnešných dní, ktorí pracujú v najrizikovejšom prostredí. "Viem, že vaša situácia nie je ľahká, že vaše zabezpečenie a ochrana nie sú ideálne, ale dúfam, že sa vláde podarí čoskoro situáciu zlepšiť," odkázala zdravotníkom.

 

img

 

Stav v našej krajine 

Na Slovensku platí v súvislosti s výskytom nového koronavírusu mimoriadna situácia. Vláda zaviedla viaceré preventívne opatrenia týkajúce sa obmedzenia dopravy, zariadení, prevádzok, zatvorené budú aj všetky školy.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona