Cyklomost otvára nové možnosti, ako spoznávať Dunajsko-moravský región

NETKY.SK • 28 August 2012, 06:50 • 2 min
Cyklomost otvára nové možnosti, ako spoznávať Dunajsko-moravský región

Cyklomost otvára nové možnosti, ako spoznávať Dunajsko-moravský región - Cestovanie Nový cyklistický most, ktorý spája Devínsku Novú Ves a rakúsky Schloss Hof, otvára nové možnosti, ako spoznávať Dunajsko-moravský región. Vďaka nemu sú pre Bratislavčanov

slovakia

left justify in out

imgNový cyklistický most, ktorý spája Devínsku Novú Ves a rakúsky Schloss Hof, otvára nové možnosti, ako spoznávať Dunajsko-moravský región. Vďaka nemu sú pre Bratislavčanov lepšie dostupné aj ďalšie výletné ciele ako Archeologický park Carnuntum či Národný park Donau-Auen. Turisti zo Slovenska majú v tomto regióne možnosť využiť zľavnené vstupné na mnohé podujatia počas tzv. Slovenských dní. TASR informovala Beata Havranová zo spoločnosti B.H. Public Relations & Promotion.
      V celom regióne, ktorý sa rozprestiera popri slovenských hraniciach, je k dispozícii 380 kilometrov cyklistických ciest a 180 kilometrov turistických chodníkov. "Ak sa napríklad rozhodnete ísť po okruhu Carnuntum - Schloss Hof, čaká na vás zhruba 49-kilometrová jazda. Aj cez stredoveký Hainburg, cez Národný park Donau-Auen, cestou sa oplatí zájsť do barokového zámku Niederweiden a Schloss Hof a potom ďalej cez nový most do Devínskej Novej Vsi," priblížila. Okruh Nationalpark Tour Donau-Auen vedie cez pôvodné lužné lesy Národného parku Donau-Auen s jedinečnou flórou a faunou. "Okruh Römertour, od Hainburgu až po Bruck an der Leitha, zasa zavedie cyklistov do Archeologického parku Carnuntum alebo do múzea Carnuntinum v Bad Deutsch-Altenburgu," doplnila miesta, na ktorých nájdu turisti pozostatky bohatej histórie pôvodného rímskeho osídlenia.
      Aj tento rok bude Carnuntum, amfiteáter v Bad Deutsch-Altenburgu, dejiskom gladiátorských bojov. Do miestnej arény sa súboje vrátia už tento víkend 1. a 2. septembra. Vyvrcholením predstavení, ktoré sa začínajú o 14.00 a 16.00 hodine, bude súboj na špeciálne skonštruovanej drevenej rampe.
      V jesennej ponuke podujatí nájdu záujemcovia aj Deň vďakyvzdania na Moravskom poli. Atmosféru začínajúcej jesene, stoly plné ovocia, zeleniny a vína, tradičné špeciality miestnej kuchyne, módnu prehliadku krojov, výstavu starých traktorov či slnečnicový labyrint prichystali na 23. september pracovníci zámku Schloss Hof. Začiatkom októbra (7. 10.) čaká zasa jeho návštevníkov Festival šarkanov. "Na oblohe nad Schloss Hofom budú lietať klasické papierové, ale aj tie modernejšie high-tech šarkany. Od 13.00 hodiny bude možné na lúke barokového Meierhofu obdivovať rôzne letecké bojové prístroje v mierovom súžití s pestrými šarkanmi," doplnila Havranová na margo podujatia, ktoré poteší najmä deti. Pre ich radosť bude prelietavať aj sladký šarkan, ktorý bude zhadzovať cukríky.
      Pri návšteve Schloss Hofu si môžu turisti zo Slovenska uplatniť počas Slovenských dní zľavy na vstupnom. V rámci nich sa prehliadky konajú v slovenskom jazyku, treba sa však vopred ohlásiť. "Audio sprievodca" v slovenskom jazyku je k dispozícii kedykoľvek. "Slováci dostanú 20-percentnú zľavu na vstup v termínoch 29. august, 1. september a 1. november," dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies