Ruská Duma sa prepne do dištančného režimu práce

NETKY.SK • 29 September 2020, 15:21 • 2 min
Ruská Duma sa prepne do dištančného režimu práce

MOSKVA - Dolná komora ruského parlamentu čiastočne bude pracovať na diaľku. Rozhodli tak kvôli tomu, že za posledné dva týždne sa koronavírusom nakazilo niekoľko desiatok poslancov.

slovakia

left justify in out

Ohnisko nákazy

Od 29. septembra ruská Štátna duma čiastočne prejde na prácu na diaľku. Vyhlásil to predseda dolnej komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin. Nespresnil, ako dlho bude Duma v tomto režime fungovať.

 

Svoje rozhodnutie vysvetlil skutočnosťou, že v Dume sa prudko zvýšil počet zástupcov infikovaných koronavírusom. A tiež minulý týždeň na COVID-19 zomrel 67-ročný parlamentný poslanec Vacha Agajev.

 

"Minulý pondelok sme mali 10 poslancov hospitalizovaných s koronavírusom, dnes je ich už 18. A celkovo máme 60 poslancov, ktorí boli infikovaní, chorí alebo uzdravili sa a majú protilátky," uviedol Volodin počas rokovania.

 

img

 

Poznamenal, že 22. a 23. septembra - v dňoch konania plenárnych zasadnutí Dumy - boli traja poslanci hospitalizovaní kvôli koronavírusu.

 

Odstupy a práca na diaľku

Predseda ruského parlamentu dodal, že v tejto súvislosti prijíma Štátna duma ďalšie protiepidemiologicke opatrenia. Najmä stretnutia výborov a pracovných skupín sa teraz budú konať prostredníctvom videokonferencie.

 

"Časť štruktúr Dumy pôjde na práce na diaľku. Zníži sa tiež počet návštevníkov," uviedol Volodin.

 

Uviedol tiež, že došlo k zmene sedenia v rokovacej sále Štátnej dumy, aby si poslanci mohli udržiavať sociálny odstup.

 

Duma už predtým prijala preventívne opatrenia na obmedzenie šírenia koronavírusu. Parlament predovšetkým znížil počet rokovaní z troch na dve týždenne a niektoré pracovné schôdze boli zrušené.

 

img

 

Od začiatku pandémie v Rusku bolo viac ako 1,1 milióna ľudí infikovaných koronavírusom, takmer 21 tisíc ľudí na túto chorobu zomrelo. Za posledné dva týždne zaznamenala krajina prudký nárast počtu prípadov - denné laboratóriá odhalili niekoľko tisíc nových nakazenych.

 

V lete bola v Rusku zaregistrovaná prvá vakcína proti koronavírusu. Úrady sľúbili, že bude pre verejnost bude prístupna do konca roku 2020.

 

Čítaj viac: V Rusku bola zaregistrovaná vôbec prvá vakcína proti COVID-19

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk. Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies