Zoznam krajín, ktoré zrušili lety Boeing 737 sa rozširuje

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 14:36 • 2 min
Zoznam krajín, ktoré zrušili lety Boeing 737 sa rozširuje

DUBAJ/KUALA LUMPUR - Vo včerajších hodinách sa zoznam krajín, ktoré po nedeľnej tragickej havárii lietadla v Etiópii pozastavili lety všetkých strojov typu Boeing 737 MAX 8 na svojich letiskách, rozšíril o Omán a Malajziu. Informovali o tom tlačové agentúry AFP a Reuters.

slovakia

left justify in out

Ománsky úrad pre civilné letectvo sa na sociálnej sieti Twitter vyjadril, že "až do odvolania dočasne pozastavuje lety lietadiel Boeing 737 MAX 8 na všetkých letiskách v krajine". Štátom vlastnená letecká spoločnosť Oman Air prevádzkuje dohromady päť lietadiel typu Boeing 737 MAX 8.

 

 

Pri páde lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines, ku ktorému došlo v nedeľu ráno, šesť minút po štarte z etiópskeho hlavného mesta Addis Abeba, zahynulo všetkých 157 ľudí na palube, vrátane štyroch Slovákov.

 

https://www.netky.sk/clanok/lietadlo-etiopskych-aerolinii-havarovalo-kratko-po-starte-do-nairobi

 

img

 

Malajzijský úrad pre civilné letectvo vo svojom vyhlásení oznámil, že "s okamžitou platnosťou pozastavuje prílety aj štarty stroja Boeing 737 MAX 8, ako aj lety, ktoré využívajú malajzijský vzdušný priestor".

 

 

Obe krajiny, ako Malajzia tak aj Omán, tento krok oznámili po vyhlásení Etiópie, Číny, Indonézie a Kajmanských ostrovov, že sťahujú lety tohto typu Boeingu. Podobne sa v utorok rozhodol aj Singapur, ktorý zakázal týmto strojom lietať vo svojom vzdušnom priestore. Boeingy 737 prestali využívať aj aerolínie v Argentíne, Brazílii, Mexiku, Indii, Juhoafrickej republike (JAR) či Austrálii.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Several countries ground their Boeing 737s . . A number of countries have grounded Boeing's 737 MAX 8 medium-haul workhorse jet in response to an Ethiopian Airlines crash that killed all 157 people on board. . . The Nairobi-bound plane was the same type as the Indonesian Lion Air jet that crashed in October, killing 189 passengers and crew -- with some detecting similarities between the two accidents. . . There are some 350 of the 737 MAX 8 planes currently in service around the world and while some countries and airlines have opted to ground the planes, others are continuing to fly the aircraft pending an investigation into the crash and possible guidance from Boeing itself. . . Read More- www.gdnonline.com . . #bahrain #instabahrain #dxb #saudiarabia #uae #manama #dubai #bahraini #arab #abudhabi #middleeast #riffa #muharraq #bahrainnews #gdnonline #boeing #boeing737 #ethiopianairlines #ethiopia #ethiopian #airways #aviation #airlines #boeing737max8 #aircrash #aviationnews #airport #crew #airlinescrew #travel

Príspevok, ktorý zdieľa Gulf Daily News (@gdnonline),

 

Išlo už o druhú tragickú haváriu lietadla Boeing 737 MAX 8 za posledné roky. Tou prvou bola minuloročná v októbri, keď sa stroj indonézskej nízkonákladovej spoločnosti Lion Air zrútil do Jávskeho mora. pri nehode zahynulo všetkých 189 ľudí na palube.

 

 

Pre spoločnosť Boeing nastalo po etiópskej tragédii z ekonomického hľadiska čierne obdobie. Za dva dni od nehody klesla hodnota Boeingu na newyorskej burze o celých 9% a dá sa predpokladať, že pokles bude pokračovať. Zaujímavé ale je, že podľa viacerých odborníkov americká spoločnosť Boeing, sídliaca vo Philadelphii doteraz ešte nepriznala vinu, že by mohlo ísť o zle navrhnutú konštrukciu tohto typu Boeingu. Faktom ale zostáva, že letiská v USA do dnešného dňa nestihali zo svojich letov ani jedno toto lietadlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies