Zelenskyj vyzval k okamžitému prímeriu a obnoveniu rozhovorov s Ruskom

NETKY.SK • 20 Február 2022, 17:55 • 2 min
Zelenskyj vyzval k okamžitému prímeriu a obnoveniu rozhovorov s Ruskom

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval v nedeľu na okamžité prímerie v Donbase a na obnovenie rozhovorov s Ruskom pod záštitou Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

slovakia

left justify in out

Zelenskyj zverejnil svoju výzvu po telefonáte s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, ktorý predtým telefonicky hovoril aj so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom.

 

img

 

„Sme za zintenzívnenie mierového procesu. Podporujeme okamžité zvolanie Trilaterálnej kontaktnej skupiny," uviedol Zelenskyj s odkazom na formát, ktorý zahŕňa zástupcov Ukrajiny, Ruska a OBSE.

 

V posledných dňoch došlo na frontovej línii na Donbase k eskalácii bojov a ozbrojených incidentov, z ktorej sa navzájom obviňujú ukrajinské vládne sily a proruskí separatisti.

 

img

 

Samozvané separatistické jednotky vyhlásili všeobecnú mobilizáciu s odôvodnením, že ukrajinský prezident pripravuje útok na nimi ovládané územia. Kyjev takýto úmysel popiera a tvrdí, že ide len o zámienku pre hroziacu ruskú inváziu na Ukrajinu, v blízkosti ktorej Moskva sústredila už asi 150 000 vojakov.

 

Prečítajte si napríklad: Macron sa pokúša riešiť vážnu situáciu! Telefonoval s Putinom a Zelenským

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies