Črtá sa nová spolupráca na vojenskej úrovni, koho si vybrali Rusi za partnera?

NETKY.SK • 22 September 2020, 18:03 • 2 min
Črtá sa nová spolupráca na vojenskej úrovni, koho si vybrali Rusi za partnera?

MOSKVA - Rusko má záujem o vojenskú spoluprácu s Iránom po 18. októbri, keď vyprší platnosť zbrojného embarga OSN. Povedal to v utorok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

slovakia

left justify in out

Ešte pod kontrolou USA 

Správa prichádza týždeň po tom, čo minister zahraničných vecí Spojených štátov Mike Pompeo uviedol, že Washington zabráni Teheránu nakúpiť čínske tanky a ruské systémy protivzdušnej obrany.

 

img

 

Rusi čakajú na rezolúciu

"Po tom, čo 18. októbra skončí výnimočný režim vyplývajúci z rezolúcie číslo 2231 Bezpečnostnej rady OSN, naskytnú sa nám nové príležitosti na spoluprácu s Iránom," uviedol Riabkov.

 

Stretnutie štátnikov je už dohodnuté

Dodal, že v prípade, ak Moskva a Teherán podpíšu dohodu o spolupráci, tak "nebude mať nič spoločné s protizákonnými a nelegálnymi krokmi vlády USA, ktorá sa pokúša zastrašiť celý svet."

 

img

 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa má vo štvrtok stretnúť v Moskve s svojim iránsky rezortným partnerom Mohammadom Džavádom Zarífom.

 

USA to v OSN nevyšlo

Spojené štáty sa tento rok pokúsili presadiť v Bezpečnostnej rade OSN novú rezolúciu, ktorá by predĺžila platnosť embarga na vývoz konvenčných zbraní do Iránu. Snaha Washingtonu však nebola úspešná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies