Mestskú hromadnú dopravu v Bratislave čakajú zmeny

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 11:29 • 2 min
Mestskú hromadnú dopravu v Bratislave čakajú zmeny

BRATISLAVA - Od budúceho pondelka (27.5.) dôjde v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) k zmenám v cestovných poriadkoch električiek aj trolejbusov. Zmeny sa týkajú jazdných časov vozidiel, rovnomernejšieho nasadenia nízkopodlažných električiek do premávky MHD a taktiež aj rovnomernejšieho rozostupu spojov na radiálach a v centre mesta. S informáciou prišiel Dopravný podnik Bratislava (DPB).

slovakia

left justify in out

Na základe dát upravil DPB jazdné časy električkových a trolejbusových liniek. Pri električkách sa zohľadňovali opatrenia najmä v oblasti zlepšenia preferencie pre vozidlá MHD na svetelných križovatkách, napríklad v úseku Slovanet – Saleziáni, Račianske mýto – Ursínyho či STU – Úrad vlády SR. Výsledkom bude, že električková doprava sa má zrýchliť v priemere o jednu minútu na Ružinovskej a Račianskej radiále, ako aj na električkovej trati na hlavnú stanicu.

 

img

 

"Pri trolejbusoch sa vyhodnocovali BUS pruh na Gagarinovej ulici a takisto aj nepriaznivá dopravná situácia na Svätoplukovej a Záhradníckej ulici, pričom DPB upravil jazdné časy a cestovné poriadky trolejbusových liniek 201, 202 a 212," spresnil podnik.

 

Ten zabezpečil aj rovnomernejšie nasadenie nízkopodlažných električiek na všetkých radiálach. Celotýždenne budú kompletne nízkopodlažné linky 1, 3 a 9. Na linke 4 bude garantovaná celá výprava nízkopodlažných vozidiel počas víkendov.

 

Úpravou cestovných poriadkov električkových liniek sa má tiež zabezpečiť rovnomernejší časový rozostup medzi spojmi na všetkých radiálach, ale aj v centre mesta. "Tým sa predpokladá dosiahnutie menšieho zhlukovania vozidiel na tratiach, čo v konečnom dôsledku prispeje k väčšiemu komfortu cestujúcej verejnosti," deklaruje DPB.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona